Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@zrubo https://energiopanely.sk/pur-panely-vs-pir… @eagleowl cize z tohto pre mna vyplyva, ze pir panely su proste lepsie ako klasicke sendvice 😉Odpoveď na príspevok od macko444:
no ono to vobec nie je nejak extremne drahe riese… @macko444 viac sa mi pozdavali tieto https://balex.eu/sk/produkty/termoizo... :) neviem ake su tam podmienky dodania no tu su dostupne tieto izolacie v podstate ihned pretoze ich maju skladom v Ziline :) A druha vec je pevnost v tlaku tu maju 200kPa 👍️Odpoveď na príspevok od kopin:
@macko444 viac sa mi pozdavali tieto https://bale… @kopin niektore izolacne materialy maju velku nevyhodu, ze su extremne nasiakave. no neviem, nebude to aj tento pripad?Odpoveď na príspevok od suomi101:
@kopin niektore izolacne materialy maju velku nev… @suomi101 myslis akoze nasiakaju velmi vlhkost a potom plesnivie dom? fuuha, vidis nad tymto som nejako nepremysll. neviem podla mna ked je to raz tepelnoizolacny material tak je izolacny aj voci vlhku.Odpoveď na príspevok od zrubo:
@suomi101 myslis akoze nasiakaju velmi vlhkost a … @zrubo podla mna takisto. 👍️ ale co viem, tak najviac plesnivie akurat tak polystyren. 😉 aj ked pravdepodobne az po neviem akom case.Odpoveď na príspevok od suomi101:
@kopin niektore izolacne materialy maju velku nev… @suomi101 konkretne termoizolacia je z polyuretanu a tak je nenasiakava, nie ako obycajny polystyren alebo vata/vlna a preto je to podla mna najlepsia volba izolacneho materialu na dlhe roky. takze treba stale zvazovat dobre vopred co si clovek na ten dom da a do coho ho zabali :)Odpoveď na príspevok od macko444:
@zrubo podla mna takisto. 👍️ ale co viem, tak naj… @macko444 no ved to som aj ja brachovi hovoril, akoze este okej ten styrodur je taky ze budis na tie zaklady, predsa len kvoli niecomu sa dava prave tam. a zas ked uz raz nieco robit tak poriadne a nie aby to za par rokov prerabal, lebo bude citit plesne a nebude vediet odkial. @kopin presne pre toto sa mi to tiez zdalo ako idealna volba a zas moj nazor, ked uz raz idem s niecim robit a viem ze je to kvalitne tak preco to nepouzit vsade?Odpoveď na príspevok od zrubo:
@macko444 no ved to som aj ja brachovi hovoril, a… @zrubo to som este nepocul, aby sa po par rokoch menilo zateplenie. preco to nepouzit vsade? no asi preto, ze vsade sa to podla mna ani neodporuca davat, nie? mas rozne zateplovacie materialy na rozne casti domu.Odpoveď na príspevok od zrubo:
@macko444 no ved to som aj ja brachovi hovoril, a… @zrubo spravne :) inak co sa tyka styroduru a takehoto panelu - panel z polyuretanu tiez nema sancu navlhnut ;) @suomi101 tak ked ti vtaci vydobu dieru alebo sa kuny prehryzu tak to tam asi nebudes nechavat 😃 a pri obycajnom polystyrene je to viac nez pravdepodobne :)Odpoveď na príspevok od kopin:
@zrubo spravne :) inak co sa tyka styroduru a tak… @kopin ach jo, ten nestastny polystyren 😁 a ludia si to vedia v dnesnej dobe dat bez rozmyslu hocikde. aj ked sa to vyslovene neodporuca. tie zvery moc neovplyvnis pri ziadnom materiali 🤗Odpoveď na príspevok od suomi101:
@zrubo to som este nepocul, aby sa po par rokoch … @suomi101 neodporuca sa davat zateplenie, ale ked tak stavias z ytongu tak by ti tam to zateplenie dost chybalo si myslim :D nemozes nechat predsa len tak hole steny. a zas ked chcem aby to bolo kvalitne prevedene tak by som dal nieco co je ozaj odolne.Odpoveď na príspevok od macko444:
@kopin ach jo, ten nestastny polystyren 😁 a ludia… @macko444 ano zvery v tomto neovplyvnis, no vies tomu bud uplne zamedzit alebo aspon dostatocne predcasne zabranit. tieto dosky su ovela odolnejsie a pevnejsie takze tam ti taketo mechanicke poskodenie hrozi fakt uplne minimalne.Odpoveď na príspevok od macko444:
tak kuny su potvory, tie si najdu cestu uplne vsa… @macko444 tiez sa mi nechce verit ze by to bolo ak skala. a keby aj myslim si ze by sa s tym nie dobre robilo lebo tym ze to je pevne by to muselo byt aj vahovo tazke.Odpoveď na príspevok od zrubo:
@macko444 tiez sa mi nechce verit ze by to bolo a… @zrubo nemyslim, ze by na tej vahe az tak realne zalezalo, poklada sa aj betonova skridla, ktora istotne nie je najlahsim materialom a da sa to. a na streche je to este narocnejsie.Odpoveď na príspevok od suomi101:
@zrubo nemyslim, ze by na tej vahe az tak realne … @suomi101 no a z tohto dovodu by som naprikald betonovu skridlu ani nechcel 😄 a myslim si ze na tom zalezi hlavne aj v takychto pripadoch, ved nemozes zase tu strechu celu ja neviem ako extremne zatazit aby ti to cele spadlo na hlavu 😅Odpoveď na príspevok od kopin:
@suomi101 no a z tohto dovodu by som naprikald be… @kopin tak myslim, ze profi firmy asi vedia, tak nech to spravia oni, ja to zaplatim a dalej sa nestaram. 😃Odpoveď na príspevok od macko444:
@kopin tak myslim, ze profi firmy asi vedia, tak … @macko444 no tak nie je profi firma ako profi firma 😅 po roznych skusenostiach a ohlasoch som sa aj ja rozhodol ze si radsej spravim veci svojpomocne, zas az taky lavy nie som 😅 a neuveril by si kolko dokazes usetrit uz len preto ze to robis ty a nie "profi" firma.Odpoveď na príspevok od zrubo:
@macko444 no tak nie je profi firma ako profi fir… @zrubo no dobre, to celkom chapem. a inspiracie beries kde? alebo podla coho sa chystas to cele robit?Odpoveď na príspevok od suomi101:
@zrubo no dobre, to celkom chapem. a inspiracie b… @suomi101 myslim si ze na inspiracie ti postaci komplet cely internet ci videa na youtube tam je toho viac nez dost. dokonca tam vies najst aj rozne videa ako co sa ma spravne montovat a to konkretne priamo do vyrobcov materialov.Odpoveď na príspevok od suomi101:
@zrubo no dobre, to celkom chapem. a inspiracie b… @suomi101 teraz rozmyslam ze ako myslis tie inspiracie. akoze ako to zmontovat alebo celkovy dizajn domceka alebo co? 😅Odpoveď na príspevok od zrubo:
@suomi101 teraz rozmyslam ze ako myslis tie inspi… @zrubo no ved aj aj predsa, podla coho ides robit, dizajn, ale aj celkovy postup napriklad. ci ty to mas vsetko v hlave?Odpoveď na príspevok od suomi101:
@zrubo no ved aj aj predsa, podla coho ides robit… @suomi101 navody na montaz si najdes v pohode na internete :-) a zas co sa tyka montaze tychto sendvicovych panelov tak to nie je nic narocne pokial mas skusenost s pracovnym naradim a manualnou pracou :-)Odpoveď na príspevok od kopin:
@suomi101 navody na montaz si najdes v pohode na … @kopin asi lepsie riesit si to takto svojpomocne ako platit navyse niekoho. su aj komplikovanejsie roboty, kde sa vies financne vyblaznit, ked si treba realne zavolat nejaku firmu. 😁Odpoveď na príspevok od dlhan:
@kopin asi lepsie riesit si to takto svojpomocne … @dlhan veru to je pravda, takato montaz nie je ziadna veda. hlavne to ze nemusis robit dodatocne zateplenie na tych sendvicoch, lebo su uz zateplene. ale v podstate ani take zateplovanie nie je ziadna veda. ked si zvolis napriklad montaz na lepidlo tak to mas lavou zadnou.Odpoveď na príspevok od jacks101:
lepidlo moze vsak casom stracat pevnost v zavislo… @jacks101 tak to ako to ideš montovať v prvom rade závisí od toho aký máš podklad a čo chceš konkrétne zatepľovať. je to predsa len iné keď robíš stenu ako ked ideš izolovať strechu. ty si čo použil kam?