Odpoveď na príspevok od zrubo:
caute, ake mate prosim vas realne skusenosti s pi… @zrubo myslim, ze sa brat rozhodol spravne. Styrodur na zaklady: styrodur je (takmer) nenasiakavy/zvysi vodotesnost spodnej stavby, zakladov. Polsytyren (klasicky EPS): dobre izolacne vlastnosti, dobra cena, je ale maksi, takze ked vrazis pastou do steny, moze sa poskodit (teda nevrazajte potom pastou do steny) Cadicova/mineralna/kamenna vata/vlna: dobre izolacne vlastnosti, dobra cena, dobre sa s nou izoluju komplikovane miesta (ako okolo vazniku, krovu atd) - da sa napchat kam treba. Ty by si to chcel ako robit?Odpoveď na príspevok od zrubo:
caute, ake mate prosim vas realne skusenosti s pi… @zrubo ano to rozdelenie si napisal spravne ze sa to takto pouzivava zvycajne vsade kam ides zateplovat. ale uprimne ani polystyren ani vata/vlna nema take dobre vlastnosti ako pir panely a teda polyuretanove panely. zateploval som nimi aj strechu aj fasadu tak viem o com hovorim.Odpoveď na príspevok od kopin:
@zrubo ano to rozdelenie si napisal spravne ze sa… @kopin ako sa robi s tymi panelmi, ake to je velke? nie je to tazke? ked to treba niekam dopasovat, tak sa to ako riesi? orezava alebo?Odpoveď na príspevok od igor256:
@zrubo myslim, ze sa brat rozhodol spravne. Styro… @igor256 no uprimne chcel som to jednym nejakym kvalitnym materialom vsetko, okej mozno to xps by som dal aj ja dolu pri zaklady, no zvysok som premyslal ze ci je to vobec treba ze na steny to a na strechu nieco ine, nieco na sposob ako tu @kopin napisal. si myslim ze sa aspon nemusi zhanat po roznych stavebninach ak by nahodou polys alebo vata dosli. a teraz tak uvazujem polyuretan je veru lepsi material. len ci sa s tym aj dobre robi.Odpoveď na príspevok od zrubo:
@igor256 no uprimne chcel som to jednym nejakym k… @zrubo strechu asi myslel plochu (síce by sa s tým možno dalo aj v šikmej pohrať) a fasádu montovanu. Teda nepredpokladám, že na PIR ťahal omietku ale naň montoval také fasádne panely.Odpoveď na príspevok od zahraj:
tak potom mi ale nejde do hlavy, preco by sa to b… @zahraj nerobi sa s tym bezne lebo su PIR niekolkonasobne drahsie. A tym ze sa s tym nerobi bezne znamena ze aj dostupnost je presne naopak ako si predstavujes - polystyren/vatu zozenies hocikde s minimalnymi dodacimi dobami. PIR nieOdpoveď na príspevok od igor256:
@zrubo strechu asi myslel plochu (síce by sa s tý… @zrubo @igor256 @foobar tieto zateplovacie pir panely su univerzalne. vies ich pouzit ako na plochu tak aj na sikmu strechu. mam s nimi tiez skusenost, je to kvalitka a za prijatelnu cenu. teda samozrejme zalezi od koho ich vezmes.Odpoveď na príspevok od jankom7:
@zrubo @igor256 @foobar tieto zateplovacie pir pa… @jankom7 to je pravda, ale to iste plati aj o pur paneloch, no nie?Odpoveď na príspevok od suomi101:
@kopin ako sa robi s tymi panelmi, ake to je velk… @suomi101 tak napriklad taky thermano roof z balex metalu ma jedna doska 1,5x50 m a 130 g/m2. cize podla mna uplna pohoda :) v podstate mas tam taky isty system ako pri polystyrene ci vate. vyratas si kolko potrebujes podla toho objednas. jedno balenie obsahuje tak 75m2.Odpoveď na príspevok od kopin:
@suomi101 tak napriklad taky thermano roof z bale… @kopin citam si o tom akurat a docital som sa, ze tie panely thermano ani po rokoch nestratia tepelnoizolacne vlastnosti, ale kolko rokov to zhruba je, to tam uvedene uz nebolo 😃 kazdy vyrobca tvrdi, ze je to investicia na dlhe roky.Odpoveď na príspevok od igor256:
@zrubo strechu asi myslel plochu (síce by sa s tý… @igor256 to mi znie akoby opisujes tie sendvicove panely co sa z nich robia aj garaze alebo domceky zahradne :D no praveze strecha nie je uplne plocha ale klasicka. myslis ze by to bolo tazke alebo piplacka s tym pri takejto streche? @jankom7 no tak teraz neviem :D som zmateny pir pur sikma plocha :D to ste mi tu dali :DOdpoveď na príspevok od macko444:
@kopin citam si o tom akurat a docital som sa, ze… mna by zaujimalo, v com su taketo panely lepsie ako napriklad stara dobra klasicka mineralna vlna.Odpoveď na príspevok od macko444:
@kopin citam si o tom akurat a docital som sa, ze… @macko444 tak to je tak asi pri vsetko nie len pri tomto vyrobcovi :D ale myslim si ze kedze jedna doska je ako dva eps alebo vaty spolu tak da sa tam hovorit o dost dlhych rokoch :) @suomi101 nuz uz len v tomto co som tu pisal. lepsia odolnost, lepsia lambda, vahovo su lahke :)Odpoveď na príspevok od richto:
@jankom7 to je pravda, ale to iste plati aj o pur… @richto pur a pir tam je nejaky rozdiel? ci jedno je vlastne polystyren a druhe polyuretan nie? opravte ma ak sa mylim :DOdpoveď na príspevok od kopin:
@macko444 tak to je tak asi pri vsetko nie len pr… @kopin to je mozne, ale tak v prvom rade ludia aj tak hladia na cenu a je im jedno, odjakziva to tak bolo, len nech je to proste lacne. 😂Odpoveď na príspevok od suomi101:
@kopin to je mozne, ale tak v prvom rade ludia aj… @suomi101 nuz tak ale potom nech nebedakaju o par rokov ako sa im dostali kuny ci hmyz cez fasadu :) a zas zalezi aj odkial beries material, niektori predajcovia si davaju vysoku marzu aby mali z toho aj zisk. ja co som kupoval tak v balex metal thermano dosky, je to rovno vyrobca :)