Dať do podlahy expandovaný polystyrén 100 S alebo 150 S?

Zobraz úvodný príspevok
Dat do podlahy hrubky 24 cm EPS 100S alebo radsej EPS 150 S? nebude mi tam parkovat tank, ale chcela by som poznat skusenost, ci ten polystyren pri takej hrubke nesadne moc, ci teda radsej neinvestovat do 150-tky.. ti, co mate takuto alebo podobnu hrubku, aky eps ste pouzili?
Odpovedať
@terry25 Aj keby mala tvoja žena 100 kg, tak je to nič oproti poteru, čo tam dáš. 5 cm poter v miestnosti 3x4 m váži cca 1,2 tony.
Odpovedať
@chrobak7 konttolujem to pravidelne to je tym zd tam natrepete min 15 cm a potom vam to sada
Odpovedať
@chrobak7 @t0ny08 Ja mám v dome najobyčajnejší a najlacnejší "biely polystyrén", aký sa mi vtedy za socíku podarilo zohnať v Stavivách,... V niektorých izbách je hr. 5 cm, v iných 10 cm,... betónový podklad bol hrboľatý, polystyrén sa na to iba tak, naskládal, žiadne vyrovnávanie... a po 30 rokoch užívania nikde nič nekleslo, pritom mám v izbách aj ťažké štýlové nábytky.
Odpovedať
Možno to klesanie spôsobuje aj kvalita polystyrénu, Inak pozerám Ceny a eps 150S je za takú cenu ako xps tak co je lepšia voľba potom?
Odpovedať
@chrobak7 Pozor, 1,2t na ploche miestnosti 3*4m je tiež zaťaženie poterom len 100kg/m2. 100kg osoba stojí na 2 nohách a na ploche menšej ako 1m2, takže tlak vyšší ako váha poteru. Zdá sa, ale ten poter zase nie je taký balvan, ako sa zdá. Proti sadaniu treba riadne uložiť polystyrén, nech leží riadne na celej ploche, nehojdá sa na lepenkových spojoch, pretože tam sa pretlačí a potom to klesne...
Odpovedať
@petersd @t0ny08 @schneider81 Netvrdím, že každá podlaha, pod ktorou je EPS musí sadnúť. To, že sa to nestalo vám, tak neznamená, že to riziko sadnutia neexistuje. To riziko je reálne a skutočne sa to aj stáva, že podlaha klesne. Preto je lepšie urobiť čo najviac pre to, aby sa to nestalo.
Odpovedať
@chrobak7 Súhlasím - že "urobiť všetko preto, aby sa to nestalo"... Ibaže v dnešnej dobe je tendenciou robiť zo všetkého strašiakov (a v duchu odstránenia tých "strašiakov" nahrávať biznisu)... Zdravý rozum a triezvosť sa vytráca...
Odpovedať
@schneider81 "100kg osoba stojí na 2 nohách a na ploche menšej ako 1m2, takže tlak vyšší ako váha poteru. " Tak pri tomto by ma zaujímalo, čo za vzorec si použil... Lebo poter tu váhu pod tými dvoma nohami rozloží na plochu... Takže žiadny bodový tlak tam nenastane.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?