Ahoj, koľko cm bude vlastne vata nad väznikmy? U nás je vata cca 10 cm vyššie ako horna hrana. Ja som tam dal 2 laty na seba krizom a na to potom dosky.
@kubo6 z reziva adekvátnej pevnosti (podľa rozponu a odstupov) takto pospájať v potrebnej výške a na to položiť lavičku (z OSB alebo reziva).....hustota väzníka je skutočne dostatočná na vytvorenie ľubovoľnej pomocnej konštrukcie na tento účel....(podľa mňa jednoduchšie ako "stĺpiky" lebo tie je potrebné potom "obchádzať" pri pokládke vaty ...a okrem toho sú potom vlastne aj ďalší tepelný most)
@eagleowl@kubo6 presne takto to mam spravene aj ja, dokupil som rezivo C24, urcil si vysku buduceho pochodzeho priestoru, a spravila sa konstrukcia...toto akoby bolo u mna fotene 🙂
@kubo6 dovolim si odpovedat ja, ako som pisal vyssie pouzil som rovnake rezivo z akeho bol samotny vaznik, vyska reziva je tusim 14cm a sirka 4,5cm, takze ziadny prehyb nehrozi ani bez podpery, rozpon u mna je tiez nejak tak do 3m...
@kubo6 .....pomocná konštrukcia pod lavičku obyčajné dosky 2,5x20 " na kant "...ako na foto ....tam kde bude spoj na lavičke tak bude doska z oboch strán väzníka (ako na foto najvzdialenejšia šípka)...načo stĺpik ????
Predpokladám že rozpon medzi väzníkmi je á 1m.....ako lavičku fošne alebo OSB-čku