Planujeme stavat bungalov cca 10x15 a chceli by sme sa aspon trocha priblizit k nizkoenergetickemu domu, avsak neplanujeme riadene vetranie, rekuperaciu atd... ale kedze by sme chceli dosiahnut co najnizsiu spotrebu energii tak ho chceme co najlepsie zateplit.
Momentalny navrh od architekta je 15 cm EPS steny, 15 cm podlaha a 30 cm strop (strop nebude deka, ale rovno krov...).
Ja mam snahu do podlahy pridat este 5 cm, cize by bolo 20 cm a do stropu este 10, cize by bolo 40 cm. A okna by sme chceli trojsklo.
Dakujem za Vase nazory...
ja som si vzala inspiracie od blacksr - steny 20cm (ale jedna sa o to z coho stavias, my budeme ytong 300 - myslim ;-) ), podlahovy polystyren 10+5+10 cm - nato podlahove kurenie (aby som nekurila zbytocne do zeme, ze ano) a strop 60 cm - teda 3 vrstvy po 20cm, detto mam v plane len krov
okna trojsklo, opat inspiracia od blacksr, 4-16-4-16-4 plnene Ar...
my mame v plane 25cm ytong + 25cmEPS na steny, 20cm EPS do podlahy, 50cm na strop a trojskla. Kedze to bude bungalow v tvare L tak pasiv to nebude ale predbezne 30kWh/m2.rok a celkovo 146m2. Niekto by zajasal no mne sa to vidi stale vela :DDD