Odpoveď na príspevok od yahooo:
Zdravím, Z istých dôvodov nám vychádza skladba e… @yahooo Hrúbky: je problém pozrieť si cenu za kubík v eshope? Pre jednotlivé hrúbky.Odpoveď na príspevok od yahooo:
Zdravím, Z istých dôvodov nám vychádza skladba e… @yahooo cena býva za kubík a pri tých menších hrúbkach býva rovnaká. Ak to je takáto hrúbka, tak lepšie je asi tri vrstvy a minimálne dve nech majú rovnakú hrúbku, lebo sa dajú využiť odrezky v tej ďalšej vrstve. Tu by sa dali dať aj všetky tri rovnaké vrstvy a v tej prvej by sa vyrezali drážky pre potrubia.Odpoveď na príspevok od yahooo:
Zdravím, Z istých dôvodov nám vychádza skladba e… @yahooo 100S nepatrí do podlahy. Ja mám 20 cm 150S a aj napriek tomu cca po 2 rokoch podlaha klesla o 2-3 mm (hlavne v rohoch a tam kde je ťažší nábytok, prípadne práčka a podobne....). Pri 27 cm nad 100S ani neuvažujte...Odpoveď na príspevok od kejsix:
Trosku mimo, ale neda mi nedpytat sa - ako zatepl… @kejsix mury 30cm porfix + 15cm EPS... do podlahy ide vela lebo sme menili projekt na poslednu chvilu a aby nam vysli nejak rozumne stupne schodov aj s medziposchodim, trebalo to tam takto vyskladat...Odpoveď na príspevok od kamajabo:
@yahooo 100S nepatrí do podlahy. Ja mám 20 cm 150… @kamajabo cenna rada, dakujemOdpoveď na príspevok od yahooo:
@kejsix mury 30cm porfix + 15cm EPS... do podlahy… @yahooo Len ci by nebolo 15cm betonu lacnejsie v tomto pripade ...Odpoveď na príspevok od kamajabo:
@yahooo 100S nepatrí do podlahy. Ja mám 20 cm 150… @kamajabo na to si ako prišiel, že nepatrí do podlahy? Sedliacky rozum (to je taký, že čo vidí to povie a nerieši nejaké technické listy, tabuľky parametre)? Vieš čo znamená 100S a 150S a aký je rozdiel v povolenom zaťažení? 100S aj výrobca (napr. ISOVER) nazýva podlahovým polystyrénom, pri 10% stlačení má nosnosť 100kPa =10t/m2 a 150S má 1.5x toľko. Nech aj odpoviem, najlepšie je to z môjho pohľadu vyskladať 3x9cm, pretože kúpiš iba 1 rozmer a môžeš využiť rôzne odrezky, teda budeš mať menej odpadu.Odpoveď na príspevok od igor256:
@kamajabo na to si ako prišiel, že nepatrí do pod… @igor256 nejdem sa hádať...napíšem teda inak...možno podľa tech. listov sa môže použiť aj do podlahy, ale z mojich skúseností, keď vidím ako sa správa moja podlaha po 2-3 rokoch pri 150S, by som nad 100S absolútne neuvažoval. A nemyslím si , že bol EPS položený zle...proste to váha aj tak stlačila....Odpoveď na príspevok od kamajabo:
@igor256 nejdem sa hádať...napíšem teda inak...mo… @kamajabo zaujimave, ja mam v podlahe 100S 3,5 roka a neklesla mi podlaha nikde.🤔Odpoveď na príspevok od mgx:
@sousedekovci89 to zavisi od kvality pokladky eps… @mgx Tak to pridaj 😀Odpoveď na príspevok od mgx:
@sousedekovci89 to zavisi od kvality pokladky eps… @mgx tak mozno, u mna 5-6 cm poter, 8 cm polystyrenu (4+4). Polys nejaky noname resp. neidentifikovany priviezli ho vybaleny ked mi to firma robila 😀