Zrážanie vzdušnej vlhkosti

Zdravím všetkých ,vedel by niekto poradiť ako zabrániť kondenzaci na studenom betóne. Vonkajšia zaizolovanie a zateplenie nepripadá v uvohu ,je tam prístavba a nedokážem sa dostať k tej stene.Jedna sa konkrétne o schodisko do pivnice a v rohoch sa mi zráža voda a už ozaj neviem čo tam vymyslieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od krompac:

Zdravím všetkých ,vedel by niekto poradiť ako za…
@krompac Asi ta nepotesim, ale napada ma len zvysenie povrchovej teploty, alebo znizenie vlhkosti v danom mieste. Pripadne nejake prevetravanie, ale ked bude vysoka vlhkost vzduchu (vonku), tak to bude kondenzovat aj tak, ked bude beton studeny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@krompac Asi ta nepotesim, ale napada ma len zvys…
@durino vďaka za radu Rozmýšľa som nad omietku s perlitom alebo to vnútorné zateplenie pomocou multiporu,alebo niečoho podobného,len vyhadzovať peniaze za niečo čo nebude mať efekt sa mi moc nechce , celkovo už neviem ako tú pivnicu riešiť, keď sa to nedá z vonku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od krompac:

@durino vďaka za radu Rozmýšľa som nad omietku …
@krompac bude to mať efekt. Ked sa povrch teplotne prispôsobí okoliu, tak sa nemá ako zrážať vlhkosť.. Zráža sa iba vtedy, ak je teplota povrchu dlhodobo a výrazne nižšia, ako teplota vzduchu. Treba zaizolovať zvnútra, nemalo by sa nič zrážať. Rosný bod treba dostať mimo povrchu.. Povrchová izolácia zabráni kondenzácii..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?