Zdravim vas,
mam projekt domu 11x9m na rovnom terene. Dom bude mat jednoduchy tvar kvadra.
Predbezne som rezervoval 7000e na zaklady aj splatnou. (vykop, zaklady, pripojky, platna a vsetok potrebny material k tomu).
Vykop spravi bager, zaklady + platna domiesavac.
Prace okolo toho budem robit ja s pomocnikom.
Chcem sa spytat ake mate skusenosti a ci sa mozem zmestit do tejto sumy.
Dakujem
@lukas2589 tak mam jednu partiu ktora vravi ze pojde za maximalny minimum ( cez rodinu vybavena ), len zaklady nemaju cas robit..tak na základoch preplatit ale verim ze to usetrim neskor...
Mne bol minule na byte robit nieco moj znami.2 dni som ho osluhoval,kavicky,obed,ranajky,vodicka,pomahal som mu a ked mi povedal cenu,skoro som odpadol,tak som trochu zjednaval a a on furt ze to je kamaratska cena.Tak som sa nasral vyplatil mu to a od vtedy....
@pluvko Isiel by som ukolovo napr.dohodnut cenu za zaklady.Ked budes spokojny das im murovanie,to viete cca podla m3 vypocitat,potom cenu za veniec.Strechu zvlast strecharom,okna osadit oknarom,kurenie kurenarskej firme atd.Vsetko zvlast a hned vyplatit.Skor si to odkontrolujes,ako ked budu toho robit vela a napocitaju ti aj veci,ktore mozno ani nerobili.
Kazda firma berie inac a hkavne sme na slovensku.
Odborne a stavebne orace su dovre olatene lebo ich vie malo kto robit a robit s papierom a hlavne sa beru hypoteky takze vacsina ludi nespekuluje a proste zaplati.
Za dlasie sme na slovensku a aj tu treba zarobit na 5 ludi co robia zaklady a este zeby aj na splatku X5 bolo.
Realne pri dobrom pplanovani, dobrom pocasi, a idealnych podmienkach sa daju zaklady v pohode spravit do 7-10 dni. Su extremisti co to dokazu za 3-6 a aj za 30 dni :)
Je velmi relativna otazka ci je to dobra cena.
Nijto nevie aki mas zeminu, ci sa to nebude zvalovat, vi budu salovat vykop, ake hlboke su vykopy, kolko orace bude s tvarnicami a rozvodami vody + kanal atd.. atd...