Odpoveď na príspevok od roberto77:
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, ako zaizol… @roberto77 stačí to z vrchu zaizolovať. Veď zo spodu to tiež nie je izolované a tomu betónu je jedno či si vodu potiahne zboku alebo zo spodu.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@roberto77 stačí to z vrchu zaizolovať. Veď zo sp… @marsdm áno, to je pravda, zo spodu, tiež nie je odizolované. Chcel som niečo vymyslieť, lebo tie DTčka sú dosť pórovité, aspoň podľa pohľadu a bojím sa, že po niekoľkých rokoch, keď v zime bude zamŕzať voda, tak sa to začne rozpadávať.Odpoveď na príspevok od zita19:
pred 50 rokmi postavili rodicia chatu na patkach,… @zita19 predpokladám, že tie pätky boli celé z liateho betónu, že bolo urobené debnenie a do toho betón, vtedy to nenatiahne vodu, ja som namiesto debnenia použil DTčka, aby som si to uľahčil a tie vyzerajú, že sú dosť pórovité a teda dosť vody natiahnu a problém bude hlavne v zime, keď bude mrznúť.Odpoveď na príspevok od roberto77:
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, ako zaizol… @roberto77 Robíš to ako manták. Do každej pätky si mal ešte pred zaliatím vložiť kovovú pätku a na tie potom uchytiť podlahové trámy. Teraz kašli na izoláciu, navŕtsj do betónu diery a pomocou chemickej kotvy upevni kovové pätky.Odpoveď na príspevok od roberto77:
@marsdm áno, to je pravda, zo spodu, tiež nie je … @roberto77 význam to nemá lebo bežne domy majú rovnaký základ a izoláciu až nad tým. Pre dobrý pocit teda treba natrieť hydroizoláciu dookola, lebo nopová fólia je mechanická ochrana skôr a nie ochrana voči vode.Odpoveď na príspevok od roberto77:
@zita19 predpokladám, že tie pätky boli celé z li… @roberto77 polozis pod patku kus gumy alebo natries hydroizolaciu, mas po probleme. Tak ci tak ti popod n bude prefukovat a bde sa ti to priebezne susit. A sprav si drenaz, ktora bude odvadzat vodu aby netiekla pod chatu, ale pochybujem, ze tam tej vody bude tolko aby robila problemy. Kedze sa ta medzera pouziala ako prirodna chladnicka my sme pri oprave pod chatou nasli 2 piva, tym zhrdzaveli korunkove uzavery, takze nevieme ako sa odlezali ale nasla sa tam flasa rumu, na tej krasne drzala papierova etiketa cez 20 rokov. Btw: Ten tuzemak bol kvalitne odlezany a pripili sme si nim na zdravie tych, co tu chatu stavali, odviedli dobru robotu. Ta chata bola a je doteraz sucha.