Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 Stavbár sa musí držať projektu bez ohľadu "ako to robia bežne" Šetrí firma kôli zisku? Ako bude prebiehať výstavba keď začiatok je takíto?Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 Prečo tam máš ornicu?Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 zemniaci pás by mal byť položený na zemi nechápem prečo ho pokladali.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@joseph91 Prečo tam máš ornicu? @frantisekca bola makka poda a zapadol by im tam valnik na odvoz, tak vyliali zaklady asi 15-20 cm od vrchu a stiahnu to ked pojdu vybrat zeminu z vykopu. v tom som problem osobne nevidelOdpoveď na príspevok od ezechiel32:
@joseph91 zemniaci pás by mal byť položený na zem… @ezechiel32 nemal by byt cely obaleny betonom? To sa ich este spytamOdpoveď na príspevok od joseph91:
@ezechiel32 nemal by byt cely obaleny betonom? To… @joseph91 No určite nie veď je to zemniaci pás má byť v zemi a spodok zakladovek škáry má byť vysypaný kameňom min 10cmOdpoveď na príspevok od ezechiel32:
@joseph91 zemniaci pás by mal byť položený na zem… @ezechiel32 Dobrý deň Odkiaľ máte že pás ma byt položený na zemi ? Keď neviete prosím nekomentuje.... Pás by mal byť podložený cca 5 cm a obalený v betóne. PS- som revízny technikOdpoveď na príspevok od joseph91:
@ezechiel32 nemal by byt cely obaleny betonom? To… @joseph91 mal, aj v projekte to tak budes mat napisane...Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 zavolat geologa a nasledne skonzultovat zo statikom. Teraz je to to najlacnejsie riešenie.Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 Je pravda, že prízemný bungalow je staticky nenáročná stavba, ale tak či tak 40 cm šírka základu je malá + 80 cm hĺbka je plytka z pohľadu tzv. "nezamrznej hĺbky" na Slovensku. Na druhej strane viem, že toto, ako Ti to chce firma urobiť, podrží Tvoju stavbu, no i napriek tomu ja by som predsa len trval na tom, že nech robia tak, ako to je v projekte. Prerobiť tento výkop na širší/hlbší už znamená istý problém a značnú komplikáciu pre bagristu. Priprav sa na konflikt s firmou. Dosť možné, že ak budeš trvať na svojom, tak Ti zo stavby aj utečú. Neviem, aký si Ty "vyjednávač" a investor, ale asi si bol vlažný - mäkký a oni to využili, presvedčili Ťa a Ty si súhlasil. Nuž maslo z tohto konfliktu budeš mať na hlave Ty. Už Ti teraz nepomôže nič ine, než nahúckať na firmu Tvojho stavebného dozora, nech okamžite zakročí a nech je "zlým" on... 😉 @ezechiel32 Zemniaci pás iba v zemi? Prepáč, ale ak to Ty nechápeš, neznamená to, že sa to tak robí, ako si to Ty predstavuješ. 😉 Zemniaci pás by mal byť zaliaty v betóne cca 5 - 10 cm od dna základu. Takže toto, ako to je na obrázku je +/- OK.Odpoveď na príspevok od ezechiel32:
@joseph91 No určite nie veď je to zemniaci pás má… @ezechiel32 zemniaci základový uzemnovač má byť obalený v betóne, minimálne 5cm od dna výkopu. Nemá byť položený na zemi. Popodkladany je správne, aj keď s drahým materiálom... Nerozumieš tomu, nekomentuj.Odpoveď na príspevok od joseph91:
Ahojte, firma zacala so stavbou domu a namiesto 6… @joseph91 základy široké 40 cm a hlboké 80cm sú na bungalov úplne v pohode... Nezámrzná hĺbka už dávno nieje 1,2m... Ak tam ideš ukladať DT 300 a máš to rovné, nebude problém. Ja by som neriešil. Asi len zdvihol varovný prst firme... P.S.: mám tiež bungalov a základový pás 50*65cm, tiež bez železa... Na tom sú na jednej strane 2 rady DT a na druhej 3 rady...Odpoveď na príspevok od ezechiel32:
@joseph91 No určite nie veď je to zemniaci pás má… @ezechiel32 Ked ho obali beton, zamedzi to pristupu kysliku a naslednej korozii. V takej hlbke v nasich podmienkach sa nevyskytuje "suchy" zaklad, ktory by podstatne zhorsil odpor zemnica voci ulozeniu v zemine.