Diskusiu odoberá 1 človek

Základ domu v interiéri

Dobrý deň , riešim dilemu čo so základom domu ktorý mám vo vstupnej chodbe do prístavby domu. Minulý rok ešte kým sme nemali strechu a boli dažde tak sa mi na platni zdržiavala voda presne okolo tohto základu a napil sa tej vody aj keď som ju vždy po dažďoch z platne sťahoval. Teraz prichádza chvíľa keď budem robiť podlahové kúrenie a riešim čo s tým základom, či bude postačovať ho vyspraviť sanačnou omietkou alebo mi viete poradiť niečo lepšie aby tá vlhkosť ktorá tam predsalen nejaká ostala nevyrazila potom zlým spôsobom. Tehlový múr je podizolovaný ter papierom vyzerá byť celkom hrubý(ako ipa) takže si nemyslím že by tá vlhkosť vzlínala do muriva keď celé tie roky predtým nevzlínala(dom je z roku 1965) Skladba podlahy bude končiť na 22 centimeroch takže viditeľné ostane iba 5 cm toho základu. Na jednej z fotiek vidieť čiaru na ytongu kde bude výška podlahy. Za konštruktívne nápady vopred ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
dom je vo svahu a voda priteká po ňom. Základ omietnuť, na podlahu a stenu základu nalepiť asfaltový pás.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

dom je vo svahu a voda priteká po ňom. Základ omi…
@jan45 Ďakujem pekne za radu, opýtam sa ešte ale, keby som chcel predsalen nechať to vetrať ešte nejaký ten mesiac alebo povedzme do koca marca, ale potery by som robil už predtým aj s podlahovkou, je možné aby som zašaloval od toho základu a nechal tam medzeru cca 5-10, k šalovaniu by prišiel poter a až budú praznivejšie teplotné podmienky potom by som to vyspravil omietkou ? vzniknutú medzeru by som od spodu vyplnil podlahovým polystyrénom tak ako má byť a chýbajúci poter by som dorobil. Samozrejme ani poter sa nebude robiť kým nebudú priaznivejšie teplotné podmienky. Čo sa týka stavieb som úplný amatér takže preto sa radšej pýtam, aby som si to zbytočne neskomplikoval.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jackorom:

@jan45 Ďakujem pekne za radu, opýtam sa ešte ale,…
@jackorom píšete o betonáži a omietke ale najskôr musí ísť omietka, potom izolácia apotom všetky práce. Stena za izoláciou znovu zvlhne, netreba ju sušiť,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?