Ahojte ,rozmýšlam o ralizáci vínnej pivnici a zhánam prefabrikát .Nestretli ste sa z niečím podobným,kto takéto niečo vyrába na Slovensku?..ďakujem za tipy..
http://www.prefabet-beton.cz/produkty...
tak toto je skvelééé...velmi sa mi to paci..odjakziva tuzim po vinnej pivničke a ked sa to predlzi tak aj nejaky sklad zeleniny tam moze byt...super :)
ten prefabrikat nevyzera zle, ale toto na fotkach ma urcite svoje caro, ked som to uvidel po realizacii, skoro som odpadol...
velmi pekna robota, original tehly, ziadny prefabrikat a vzadu aj nejake miesto na zeleninu...
staci uz len zasoby urobit :-)
@godfather Toto je robene dodatocne v povodnej pivnici, alebo je to novostavba ?
Aky je rozdiel teplot v zimnych a letnych mesiacoch ?
Mam pivnicu 9x12 metrov - povodne sklad - betonove mury, ale je dost vlhka spodok je len hlina.
(Uvazujem o niecom takom s tehlou, alebo kamenom)
@osc toto bola novostavba, ja som tam pracoval na niecom inom.... rozdiely teplot ti nepoviem lebo neviem, boli sme tam v maji minuleho roku ked bolo vonku riadne teplo, ale v tej pivnici bolo fantasticky chladno a vlhko, nebolo to ani velmi hlboko, maximalne 2,7metra pod urovnou zeme...
@rmu tak ide asi o atmosferu...taky ten zazitkovy stereotyp, ktory ludia ocakavaju od vinnej pivnice ;-) Ja by som sa tiez s tym nepáral a dal rovny strop :-) Plno veci v dnesnej dobe len preto ze ludia su zvyknuti na istu optiku sa robi zo zotrvacnosti, hoci to uz ma iba ozdobnu funkciu a nie prakticku funkciu - to je vlastne scasti aj charakteristika gyca
obluk je silnejsi v tlaku pokial ide na vrch nasyp zeminy respektive stavba takej pivnice do svahu,ja planujem urobit salung na jeden dielec siroký 1m oblukovy,odlejem vytiahnem na mury,odlejem druhy vytiahnem druhy ...
@stefanisko tak iste ale porovnaj hotovy oblukovy prefabrikat a rovny zelezobetonovy preklad to mas uplne zajedno pri tom mnozstve zeme... Nepoviem keby to bolo robene ten obluk skutocne poctivo, tak ako za starych casov...ale prefabrikat a oblepit fake tehlickami? To je gycik, neni to autenticke
Rád by som túto tému znova oživil.
Práve riešim pivnicu a tieto prefarbrikáty sú ako dar z nebies... Rad by som vykopal jamu, uložil prefabrikát a následne zasypal do roviny zeminou. Je to neporovnateľne lacnejšie riešenie. ako ju murovať.
Zatiaľ som však narazil iba na hore spomínanú spoločnosť (http://www.prefabet-beton.cz/produkty...), čo ich robí. Nepoznáte ešte nejakú inú ?
Predpokladané rozmery pivnice 2,6 x 5 m
@lordxor sprav si debnenie a zalej si to doma sam, lebo preprava ti to neuveritelne predrazi.
A za druhe budes tam urcite mat viac zeleza, ako davaju do prefabrikatov 8-)
Prajem pekný večer. Viete mi prosím poradiť?. Kúpili sme pozemok s vímmou pivnicou. Tá nám ale dosť zasahuje do pozemku a to hlavne tým že oblúk zeminy prečnieva nad úroveň. Ak sa rozhodnem zeminu z vrchu pivnice odkopať aby som zistil ako je tehlový oblúk vysoko nemôžem s tým nejako poškodiť statiku pivnice? Ďakujem za rady