Trocha vody v zakl.pasoch

Dobrý deň, staviame podpivničený dom, podpivničený pretože je v kopci a na jednej strane by bol mir vysoký cca 2m + hĺbka zakladov. Keďže podložie je kameň, kameň a znova kameň tak sme vykopali jamu na pivnicu kde problém s kopanim až taký veľký nebol keďže je to velka plocha,ale náš milý statik trval aj ma zakladových pásoch, na niektorych miestach sa nam podarilo cca 25-30cm iba do hĺbky a aj to s použitím zbijacieho kladiva. Ale iná otázka, objavila sa nám tam voda, je to mozno 5-10cm a len v niektorých miestach. Je treba tu vodu nejako riešiť, viď foto. Drenáž tam vedľa nevykopem , už tie pásy bolo umenie vykopať. Druhá otázka chcem do pásov dať koše a hned položiť kari sieť na zakl.dosku a celé to vyliať naraz aj pásy, aj dosku vodotesným betónom, nebude problém s tým množstvom betónu? Treba dávať ma dno tých pásov resp pod zakl.dosku aj strl,makadam, keďže je to samý kameň?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 79kiko:

Dobrý deň, staviame podpivničený dom, podpivničen…
@79kiko vodu si nevšímajte,betonu prospeje, žiadne siete, žiadne výztuže, zabetonovať rovinu obyčajným betónom. Ak je tam riziko spodnej vody alebo stekajúcej zo svahu, ochráni len vodorovná a zvislá izolácia z pásov alebo fólie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@79kiko vodu si nevšímajte,betonu prospeje, žiad…
@79kiko Betón Ti pri vylievaní vodu sám vytlačí preč @jan45 No, tak toto ma zaujíma, že žiadne výstuže, žiadne siete, klietky.... Veď je to také IN v dnešnej dobe.... Iba sa pýtam, že prečo nie?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@79kiko Betón Ti pri vylievaní vodu sám vytlačí p…
@petersd rovnako sa pýtam, prečo áno. Prvé objekty na doske som navrhoval pred 50 rokmi, a nie 30 cm ale 20 cm hrúbka, bola tam zlievačská dielňa, objemové zmeny z vysokého tepla, dodnes funguje. To, že sa niečo učí na školách a potom pre zicher zdvojnásobí, ešte neznamená , že je to správne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@petersd rovnako sa pýtam, prečo áno. Prvé objek…
@jan45 No, veď práve preto sa Ťa opýtal. Niekedy sa do základov nedávalo absolútne nič a všetko stojí dodnes. A v súčasnosti všetci zviazujeme klietky, armatúry, roxory,... Bez nich si už novodobý stavebník základy nevie ani len predstaviť...
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd @jan45 bezny slovak nadrbe zeleza do zakladov v style "moj dom moj hrad" 2-3nasobne viac, ako predpisuje projekt (ktory citat nevie, alebo ho ignoruje). Blbe je, ze potom setri na vsetkom ostatnom.... lebo ked mu niekto s peciatkou povie ze hruba stavba je 1/3 nakladov, kuka na neho ako baca na tuzex... Ku klietkam a armaturam, pouzival ich moj dedo uz v roku 1936, takze o novinku nejde. Ale fakt je, ze na bezny "bungalow (ten pojem neznasam, lebo o bungalow nejde) je asi taky uzitocny, ako 3tie vajce.... Sorry za offtopic...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?