Chceli by sme skúsiť iný materiál, ako klasický. Čo tak EPS? Extrudovaný polystyrén. Našla som niekoľko firiem, ale neviem sa rozhodnúť.
Má niekto skúsenosť s takouto stavbou?
Poznáte niekoho, kto takto stavia, alebo už postavil?
@mio23 Skvelé. Hm, aj my myslíme na rodinu. Budeme tam aj s deťmi - 2, zaťom, vnučkou a ešte dvoch psíkov z útulku prichýlime.
O tých domčekoch viem, brázdim net, naberám info.
@malydom Ked mam dom zo zelezo betonu, tak nemozem rozpravat o dreve ;-) ako @kriloter povedal, ze je to o pocite a moje pocity su opacne ;-) Su lode aj drevene, ale aj zelezne.. Ked som nahodou riesil vchodove dvere do domu, moja prva poziadavka bola aby vyzerali ako plastove.. Pre mna je drevo beee, ale tak v streche som sa mu nevyhol, ani ako salung pre vrchnu deku + OSB dosky su super vec ;-) S polystyrenom sa ovela lepsie pracuje ako s mineralom a hlavne take hrubky ako mam ja.. Polysytren a drevo mi moc nejde do kopy ;) Som synteticky zalozeny clovek, a mam rad moderne vychitenejsie prirodne produkty :-p Nemam nic proti drevenym, co mozem mat. A ak to zriesis minimalne ako A+ tak si mozes teoreticky povedat, ze dom mysli aj na prirodu. Lepsie dom z dreva ako teplo z dreva. Svojpomocne je to narocna stavba na moj vkus. :-x Nemam nic proti tomu, co sa rozhodne pre drevo.. To je dalsi vyber. Mne to nevonia. Mna ani na chatu este nikto nezlanaril ist nocovat ;-) Som drevolergik :-p Ale nie ;-) Nemozem sa k tomu skratka vyjadrovat.
@blacksr Na obed? :-p
@malydom Ale inac @blacksr zase obdivujem :-p , ze v tej dobe kedy to zacali stavat, ze to mali najnarocnejsiu vystavbu pasivny drevo dom.. No na to by som si netrufol :-p
@blacksr haha :-D no este ze si mi to na konci vety vyjasnila :-D ;-) lebo som skoro spysnel :-S :-D ja si niekedy namyslam :-p inak pointu :-x :-p Ale bolo to dobre :-D :-p
@mio23 chapem ta - mne sa na tvojej skladbe steny paci jednoduchost ale zasa ja moc nemusim beton. na dreve sa mi zasa nepaci zlozitost skladby steny - vela vrstiev. tak hladam cosi "ine" co by mi zapasovalo.
a rozvody v tvojom pripade pojdu ako? budes robit SDK predsteny?
@blacksr@mio23
Superhypermultinanopikohektagigaminimaxi na druhou odmocninu z nekonečna. Oba bych Vás adoptoval. Protože to nejde, tak Vám posílám po jednom srdíčku. Pořád jsem čekal na tuto příležitost.
S pozdravem Laďa
@mio23 Dobrý den. Musím se přiznat, že jsem srdíčka posílal výhradně ženským. Ale dnešní výměna na síti byla opravdu sqělá. A co já s tou sbírkou srdíček mám dělat ? Tak jsem dvě pustil do oběhu. Já nevím, kdo mě je pořád posílá, když jenom prudím, jsem arogantní, starý, škaredý a o stavebnictví nic nevím. A ten googlův kolaps je super. Takový já mám sám skoro každý den.
S pozdravem Laďa
@ladajaskva pohoda, u cechov mi to pride normalne :-D ale nie :-p ale niekedy mi pripada praha ako epicentrum srdiecok :D akoze ceska dominanta :-p No a ja som pekny, mlady a mam len srdiecka 2sto :-D Nie nie, ja si ich zase odkladam, verim, ze modra strecha ich raz bude menit za eura :-p
@ladajaskva Ďakujem. Môj adoptívny brat si namýšľa, že koľkíííííí mu posielajú srdiečka... To mne pošlú mnohí a ja mu všetky ako dobrá staršia segra posuniem.
@pernikova_chalupka Perníky sú celkom dobrý izolačný materiál, i keď jeden z najdrahších. Veľkou nevýhodou je nasiakavosť a nízka požiarna odolnosť. Takisto by som sa bála hlodavcov, Janka a Marienky.
@pr No, myslím, že keď sa medzi dve vloží zvukoizolačný materiál, tak sa dá, nie?
@blacksr Čo už. Horší by bol ten druhý perníček. Ten by ani nestihol nasiaknuť... :-D
@pernikova_chalupka ..ja neviem ći sa dá.....len to bola otázka ći máte radi RB priečky..keď áno..ok..keď nie ..tak tiež..resp. ći Vám nevadia
A len tak pre zaujímavosť....možno ani netuśíte že jediný rozdiel medzi montovaným a murovaným domom môže byť len materiál obvodu?Ostatné kľudne aj zhodné.No a potom z časového a cenového rozdielu nie je nić