Odpoveď na príspevok od veronikaa126:
Dobrý deň prosím vie mi niekto poradiť či už reko… @veronikaa126 Asi by som začal tým, že by som zavolal statika, nech posúdi stavbu, či má vôbec zmysel ju rekonštruovať. Podľa prasklín to vyzerá, že budova sa rozpadá. Ale z fotky je to ťažké posúdiť. bude treba dať dole omietku a zistiť, v akom stave a z čoho sú steny. Alebo tá budova nemá základy a ten roho jednoducho "sadol". Otázne je tiež, čo si pod rekonštrukciou predstavuješ.Odpoveď na príspevok od veronikaa126:
Dobrý deň prosím vie mi niekto poradiť či už reko… @veronikaa126 A tiež podľa toho, či to není čierna stavba.Odpoveď na príspevok od veronikaa126:
Dobrý deň prosím vie mi niekto poradiť či už reko… @veronikaa126 ja by som začal tým rohom, ktorý vám sadá. Je to presne to miesto, kde vám chýba rína. Trebalo by rozbiť chodník, odkopať základy a zalícovať novým základovým pásom spojeným svorníkmi so statrým základom. Tak spevniť základy, aby dalej nesadali. Samozrejme dať ríny všade a vodu odvzádzať dalej mimo základy. No a potom klasicky.. Neviem do akej miery chcete rekonštruovať, ale výmena okna, dverí, obiť olúpanú fasádu a natiahnuť novú. Zateplenie, pokiaľ sa jedná o letnú kuchynku a nebudete v nej bývať, tak zatepľovať netreba. Strecha podľa potreby, poškodené tašky vymeniť, prídpadne aj celú strechu. V akom stave je krov, netuším. Všetko sa odvíja od vašej peňaženky.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@veronikaa126 A tiež podľa toho, či to není čier… @frantisekca práveže to nie je čierna stavba tak za to som myslela že by sme ju ešte nejako zachraniliOdpoveď na príspevok od zicher:
@veronikaa126 ja by som začal tým rohom, ktorý vá… @zicher presne tak som to aj ja myslela že to staré podstenie rozbiť obkopať postupne, nejako spevniť celý spodok čo sa mrví a odizolovať lebo vlastne bude menený celý krov a následne strecha.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@veronikaa126 Asi by som začal tým, že by som zav… @chrobak7 statika sme mali kôli streche lebo tam bude nový krov a škridla komplet nová, ja som skorej ten spodok myslela či niekto niečo podobné robil... samozrejme starý beton rozbiť odizolovať a možno zámková, postavené je to z klasickej červenej tehlyOdpoveď na príspevok od veronikaa126:
Dobrý deň prosím vie mi niekto poradiť či už reko… @veronikaa126 dôvod na menenie krovu? Lebo strecha je najzachovalejšia a keď ju zhodíte, steny sa rozpadnú. Tam sú 15 cm steny, bez venca, aj obkopávanie treba robiť scitom len rohy a len pätky na rohoch.