Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
Riešim rovnaký problém spraviť jednu platňu alebo… @pavol_molnar Však podľa projektu.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
Riešim rovnaký problém spraviť jednu platňu alebo… @pavol_molnar Dom bude celým pôdorysom nad oboma časťami? Tak tam žiadna dilatácia nebude. Bude potrebné si dať záležať na detailoch hydroizolácie pivnice. Ak si to staviate vo vlastnej réžii bez stav.dozoru, tak by vám veľmi pomohol realizačný projekt, kde sú popísané postupy pre všetky dôležité detaily.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
Riešim rovnaký problém spraviť jednu platňu alebo… @pavol_molnar + projekt realizačnej statiky :)Odpoveď na príspevok od stowasser:
@pavol_molnar Dom bude celým pôdorysom nad oboma … @stowasser Tak podla projektu je tam dilatacia oddelena s asflatovým pásom. ale niekde som sa dočital že niekto daval jednu celu platňu ( tým padom bola pod nepodpivnicenou častou este jedna platna kde bola hydroizolacia) a zas niekto tam nechaval tu diletaciu . Projekt je velmi orientačný.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@pavol_molnar Dom bude celým pôdorysom nad oboma … @stowasser pýtal som sa niekolkých ludi ktorý stavasju dom a vždy robili len také že je oddeleny strop pivnicnej časti od podlahy nepodpivničenej časti. a žiadnu inu diletácie nikde na múroch už nedávali. na internete je milion projektov v reze ale všade to je oddelené hydroizolaciiou ako na mojom. Ako sa to teda robí tak aby to bola celá doska spoločne. ? Jedine tak že sa hydroizolacia pokračuje zo steny na prvu betonovu dosku 7cm a potom sa dorobi druha betonová doska ( tiež 7cm) ktora spoji strop podpivnicenej casti a nepodpivnicenej časti.