Premrznutá základová platňa cca do 5cm

Premrzla mi základová doska zhruba 5cm do hlbky. Platňa bola zalievaná v koncom novembra na severnom Slovensku. V ten deň nemrzlo, no na druhy deň bol celodenný mráz. Otázka znie, je povinná betonárka dávať v takomto období nemrznúcu prísadu do betónu aj keď ju o to odberateľ výslovne nepožiadal? Má niesť určitú zodpovednosť za premrznutý betón aj ona? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ty si objednavas druh betonu a oni ti taky predaju. Dobra betonarka by ti mala dat navrh na primesy. Zodpovednost nulova. A ma to nejaky zly vysledok droli sa alebo ????
Odpovedať
Profilova fotka
@bombek Ahoj. Ja si myslím, že za toto nieje betonárka zodpovedná. Je to na objednávateľovi aký betón si objedná, taký mu dodajú. Ja som v novembri tiež betónoval vence a objednával som betón so zimnou prísadou a vtedy mi povedali, že to dávajú v zimnom období automaticky. Záleží od betonárky.
Odpovedať
@bombek to snad nemyslis vazne 🙁
Odpovedať
Profilova fotka
mráz po 24 hodinách má už na dosku minimálny vplyv, záleží od spracovania, či betón premrzne.Pri doske i nič nejde, pozametať, napenetrovať, doplniť.
Odpovedať
@bombek samozrejme ze betonarka ma zodpovednost. Ved oni presne vedeli ze TY si sa rozhodol zalievat objednanym betonom zakladovu dosku. My diskutujuci sme takisto zodpovedny lebo my hlupaci sme mali vediet ze ty ides betonovat. Takze vsrtci pekne po 100 euro co to citaju + betonarka novy beton zadarmo..
Odpovedať
@bombek A ty nevieš, že betón treba zakryť, keď sa očakáva mráz? Či ti ho mal prísť pozakrývať majiteľ betonárky?
Odpovedať
@bombek jedina zodpovednost je na tvojej hlave, zimna receptura sa dava na zaklade podnetu, im je jedno co si ty opytas a co ides betonovat. druha vec ze si mas sledovat pocasie par dni vopred a nebetonovat ak nevies urobit opatrenia ktore si zjavne neurobil. vsetko sa da zrusit a prelozit. daj foto ako to vyzera
Odpovedať
No presne tak , betonarka s tym nic nema. Ked si to nedal do objednavky ze chces chemiu do betonu tak ti ju tam nedaju. Ale zas kazdy normalny majitel by ti to mal pripomenut a oboznamit ta s tym . Ale zas druha moznost kedze nie si prvy ani posledny co v takej teplote zalieval a betonarka to dobre vie a ma vela skusenosti ze tomu betonu sa nic nestane tak asi aj preto ti nic nepovedali. A ako si na to prisiel ze mas premrznutu dosku do 5 cm ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?