Podlaha v externej pivnici

Idem stavať externu pivnicu mimo domu na uskladnenie ovocia a zeleniny 3x6m. Cize ma byt vlhka a chladna. Zapustenu do svahu, cize vstup bude z urovne terenu. Aky postup radite? Mam robit komplet zakladovu dosku, alebo iba zakladove pasy a do stredu kamen a na to zamkovu dlazbu? Izolovat komplet vsetko, alebo iba ciastocne steny? Spodna voda je iba 1,7m. Inymi slovami, mam ju urobit drahu suchu a zvysovat vlhkost technickymi prostriedkami? Alebo lacnu mokru a snazit sa vodu regulovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od s_laskou_kleofas:

Idem stavať externu pivnicu mimo domu na uskladne…
@s_laskou_kleofas ja som takú externú pivnicu prilepil o studňu- skruže, ktoré pokračujú hore.. Do pivnice som strčil vodáreň.. Podlahu som riešil zámkovou dlažbou na nízky posyp. nič iné. Zvrchu je betonovom strope položený xps a na ňom nopová folia, prisypané 40cm hliny, na tom posyp a zámková dlažba.. Celé je to prestrešené a slúži to ako prístrešok , kde na pivnici ešte parkujem auto. V pivnici je dostatočne vlhko a chlad sa udrží až do letných mesiacov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@s_laskou_kleofas ja som takú externú pivnicu pri…
@zicher Aka velka je ta pivnica a aky hruby mas ten strop a armovanie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od s_laskou_kleofas:

@zicher Aka velka je ta pivnica a aky hruby mas t…
@s_laskou_kleofas DT 15cm, železo iba prúty cca do každej diery a každý šár 8mm prút.. A niečo je aj v základovom páse. Strop je 15cm liateho betonu do debnenia a v spodnej tretine platne je sito 8mm 10x10cm. Pivnica má vnútornú šírku asi 140cm a dlžka 7,5m, taký dlhý slíž v strede predelený dverami. Nad pivnicou je násyp zeminy spolu aj s dlažbou cca 50cm. Na tom všetkom ešte parkujem auto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?