Diskusiu odoberájú 2 ľudia

Pivnica vo svahu s prednou stenou na úrovni terenu

Ahojte, plánujem pivnicu vo svahu pričom predná stena bude na úrovni terénu. Ak správne chápem tak 3 zo 4 múrov budú hlboko v nemrznucej hĺbke a teda by stačili základy napr. 40 cm avšak predná stena je na úrovni terénu a mal by som teda ísť do nemrznucej hĺbky čo je na Liptove cca 1,2 m. Musím teda spraviť základy 1,2 m po celom obvode (ryha 60 cm + 2 rady DT) alebo sa to dá vyriešiť nejako inak ? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kluivert:

Ahojte, plánujem pivnicu vo svahu pričom predná…
@kluivert ja to mam rovnako ako ty a vsade mam základy cca 60-70cm, aj vpredu. Mam 3-podlaznu chatu, ilovita pôda, Košice.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kluivert:

Ahojte, plánujem pivnicu vo svahu pričom predná…
@kluivert to záleží od typu pôdy,kameň, hlina alebo piesok ,a kde je spodná voda, je rozdiel základ pre 3 podlažia a pre pivnicu ktorá bude takmer celá v zemi, vzadu mám len 30cm a v predu 80 cm kde je zároveň spodok terénu, ak budú zimy ako teraz i to bude veľa, na vrchu mám cestné panely a na tom i od 0,5m-1,5m hliny z výkopu a je len trochu vyššie ako terén
Odpovedať
nezabudni, ze zadna stena pivnice bude tlacena celou vahou svahu nad nou, takze aj zaklad by mal byt taky aby dokazal udrzat ten tlak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?