Odpoveď na príspevok od ivipopi:
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ktorá varianta… @ivipopi Tak sa to aj bezne robi, ako je to vlavo... pvc sa privari na poplastovanu listu, co sa chyti k stene (to je uz uplne jedno, ci je tam holy XPS, alebo sietka-kleber alebo hotova omietka) a spoj sa pretmeli transparentnym klampiarskym tmelom (otto A250, sprengler a pod)Odpoveď na príspevok od ivipopi:
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ktorá varianta… @ivipopi ak ta zb doska pokracuje dnu do domu, tak by som porozmyslal, ci ju neobalit xps (poter na xps), alebo eps... U mna teda taka skladba balkonu bola rovno v projekte...Odpoveď na príspevok od ivipopi:
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ktorá varianta… @ivipopi jeden strechár robil ešte jednu variantu. Dal sa na múr jeden rad styroduru, potom prišiel a spravil fóliu cez ten styrodur a ukotvil ju na múr tak ako by sa robilo v prvej variante. Potom sa zatepľovalo na to. Takže poplastovaná lišta je schovaná pod zateplením a omietka nie je hneď pri zemi, čiže ani sneh ani keby tam stála voda ničomu nevadí. Ružová - XPS, modrá - hydroizolácia, šedá - EPS, červená -tehla, žltá - ŽBOdpoveď na príspevok od minoo:
@ivipopi ak ta zb doska pokracuje dnu do domu, ta… @minoo dakujem za dobry postreh, ale ja tom riesene isokorpami, ktore by malinprerusit tepelny most bez nutnosti obalovania.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@ivipopi Tak sa to aj bezne robi, ako je to vlavo… @kejsix dakujem za odpoveď . Tu to lepidlo som tam dal kvpli tomu,lebo pvc folia by nemala prichadzat do ko taktu s polystyrénom, lebo sa polystyren zacne rozkladat.Odpoveď na príspevok od ivipopi:
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ktorá varianta… @ivipopi ja som za riesenie na lavom obrazku. Riesenie v strede zbytocne vytvara tepelny most, riesenie napravo je fajn, pokial tu foliu raz nebudes vymienat. Hlavne v ziadnom pripade nezabudnut na separaciu PVC od XPS.