Koľko vás vyšla výstavba pivníc?

Máme pozemok do svahu a nevieme sa rozhodnúť či pivnice alebo nie. Ako Vám to finančne vyšlo? A aké máte rozmery? My budeme mať dom 14x14.
Odpovedať
@meri123 ja som ju robil za domom vo svahu hlbka i 3,5 m 6x4 m zo skalobetonu,skaly z rieky, piesok z lomu , kupoval som len cement, na vrchu cestné panely, predelenú zvlášť jablká, no mal som vlastné produkty dnes by som ju asi už nerobil , už toľko nepestujem
Odpovedať
Mna stala pivnica 75m2 okolo 7000, ale pred par rokmi a vsetko svojpomoc! @duzu sme radi ze si sa pochvalil, ale neodpovedal si na otazku ohladom ceny :-)
Odpovedať
@rkorba to si ozaj nepamätám bola to makačka, všetko ručne,akurát miešačka, cement ešte v 50 kg balení ty ju máš ako súčasť domu v jednej polovici? tú mám tým sa nechválim , niekedy to bolo povinné ešte po otcovi, no je tam len letné bývanie pre 2 už všetko netreba
Odpovedať
Mam dom v kopci.13x13m.Komplet podpivniceny,obmurovka,dvojita hydroizolacia.Murovana z DT 30tok.Vysla ma na cca 20 000 euro.Chcel som to niekolko krat vzdat.Ale s odstupom casu vobec nelutujem.Som rad ze ju mam.
Odpovedať
@meri123 aký máš svah ? ono v strmšom svahu to už nieje úplne pivnica. Mne to vychádza tak že na južnej strane to mám úplne nad terénom, severnú v teréne. Je to pivnica, či nie ? treba rátať nielen cenu pivnice ale aj cenu bez pivnice. A čo budeš robiť dnu v tej pivnici, omietky potery ...
Odpovedať
@dedkovsevedko to si robil svojpomocne?
Odpovedať
@tino2 svah je dosť strmý..ale presné prevýšenie neviem...na nete ukazuje prevýšenie 7 metrov ale na pohľady to tak určite nieje ...teda aspoň na našom pozemku aj keď celý kopec také môže mať.
Odpovedať
@meri123 pohľad skesľuje 🙂 ak máš obyčajný lacný laser, večer vezmi na pozemok a hneď máš prevýšenie
Odpovedať
My máme celopodpivničený dom 13x9,5 a pivnica nás vyšla zatiaľ na 6000€. Nemáme ešte interiér spravený, iba vymurované, zaizolované a osadené okná a dvere. Strop nemáme klasický betónový ale drevený, takže len na tom sme ušetrili pár tisíc.
Odpovedať
@ika5521 robíte svojpomocne? A ako odizoujete strop pivnic? ...to budete mat na podlaží nad pivnicami potom drevené podlahy? Nebudú vrzgať?
Odpovedať
@meri123 ja mam 11x7 a stala ma asi 15000 ,takze ta vasa aspon 25 a viac,staval som pred 5 rokmi a odvtedy ceny isli hore
Odpovedať
Ahoj, ja staviam Z časti podpivničený RD, Úžitkova plocha pivnice je asi 72 metrov štvorcových, resp mi firma stavia dom, keďže na svoj pomoc nemám ľudí... A keď som si po deke spočítal, koľko asi vyšla naviac pivnica, tak to bolo cca 12000€. Aj s prácou. Sice sa už teraz pivnice veľmi nestavaju a vraj sú zbytočné, ja som opačného názoru a som za to veľmi vďačný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?