Izolácia a omurovka

Zdravím všetkých Mal som tu už jeden príspevok ohľadom pivnice, týkal sa izolácie stien a následne obmurovanie,no mám obavy z toho čo sa bude diať za tým, nakoľko steny sú betónové a nie je tam žiadna tepelná izolácia a ani hydroizolacia nakoľko sa nedá realizovať z vonkajšej strany.Najskor som rozmýšľal že vonkajšie steny zaizolujem z vnútornej strany a následne spravím omurovku,no bojím sa dosť vlhkosti na koľko ten betón je studený,tak či sa to nebude zrážať za tou omurovkou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od krompac:

Zdravím všetkých Mal som tu už jeden príspevok o…
@krompac čo sa bude zrážať za obmurovkou? Zrážať sa môže vzdušná vlhkosť.. Ked tam žiadny vzduch nebude, nič sa nemôže zrážať.. Ale tu asi nepôjde o vzdušnú vyzrážanú vlhkosť, ale o vzlínavú vlhkosť a to je úplne iná situácia. Tam už pomôže iba kontaktná hydroizolácia. Keď odizoluješ vnútornú obmurovku od pôvodnej betonovej steny, tak ti z vlhkého betonu neprejde do nového muriva vlhkosť. A ak to bude zároveň aj dostatočne tepelne izolované a priestory budú vykurované, tak by sa tam vlhkosť nemala zrážať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@krompac čo sa bude zrážať za obmurovkou? Zrážať…
@zicher Zdravím áno za prvé ide o vznikajúcu vlhkosť to je prvý problém a ten by som riešil,presne tekutou hydroizolaziou potom by vlastne bola omurovka za ktorú chcem sypať drevený polystyrén ,omurovka by mala byť asi 120mm kvadra Protherm. Aspoň taký je plán ale ide aj o tú vzdušnú vlhkosť a studené murivo na kôl ten betón je studený a celkovo tá obmurovka nebude protestná či sa v tom pletiem? Lebo keď si zoberiem betón bude zaizolovany, takže tá vrstva bude parotesna lenže tá obmurovka nie a či sa to práve na tom studenom betóne nebude zrážať vplivom tepla a chladu.Ako myslím že by to nemal byť problém lebo vzduch by tam v tomto prípade nemal cirkulovat,ale možno sa mýlim no radšej sa chcem takto poradiť ako niečo pokaziť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?