Hydroizolácie schodov do domu

Zdravim, chcem Vás požiadať o radu pri realizácii schodov do domu. Fasáda je už hotová, čiže XPS a EPS sú omietnuté. K tomuto stavu chcem dorobiť schody. Je potrebné nejakým spôsobom oddeliť jestvujúcu stavbu od schodov ? Dať tam hydroizoláciu napr. nopovu fóliu, alebo tekutú hydroizoláciu ? Aby po zaliatí schodov betónom nedošlo k tomu, že fasádna omietka natiahne vodu z betónu. Na fotke som označil miesta, ktorých sa to týka, respektíve či realizácia podľa fotky je spravna, čiže priamy kontakt. Netreba tam dať nejakú dilataciu napr. 1cm XPS ? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba to oddeliť stačí obyčanjá fólia.
Odpovedať
Profilova fotka
ja stojim tiez pred betonazou schodov , pred dvere dam 8cm styrodur a od zateplenia domu dam 2cm styrodur
Odpovedať
@4wowa4 ja som daval nopovu foliu,vsade kde sa ma dotykat fasady.
Odpovedať
@marosss88 ako budeš kotviť XPS ? A medzeru medzi XPS vyplnis penou ?
Odpovedať
@mesarosanton Klasická čierna stavebná fólia by mala stačiť, že ? Upnem o EPS a XPS klincekami,či ?
Odpovedať
Schody kotviť k základom domu ? Alebo nie je potrebné ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to vyriešil takto (od steny som schody oddelil styrodurom)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 Ide o to že ak čerstvý betón opriete o čerstvú omietku ,tak pri schnutí betonu dochádza k jeho zmrašťovaniu.Mohlo by sa stať že vám to odtrhne už hotovú omietku od polystyrénu.
Odpovedať
@iamriso ďakujem. Takto som si to nejako predstavoval.. ako si upevnil XPS ?
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 čo myslíš tým ,,upevnil" ? lebo ja som nechcel aby sa betón spojil so zateplením domu (aby sa neprenášala vlhkosť do polystyrénu), tak som tam XPS len položil (oprel) a betón ho pritlačil k stene
Odpovedať
@iamriso toto som chcel presne počuť, že si ho tam len oprel a betón ho pritlačil.. :-) že si ho vôbec nepripevnoval o zateplenie.. dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iamriso a hrúbku XPS si dával akú ?
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 XPS netreba nijako kotviť o EPS, betón ho dostatočne pritlačil, nikam neutečie :) popravde dával som tam to, čo som mal po ruke (na povale pod strechou), 5 a 4 (2 x 2 cm) cm XPS
Odpovedať
@iamriso a betónový poter si dával akú hrubku? Predpokladám že pod tým máš zásyp kamene a hlinu, kari sieť a potom beton
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 to nie je poter, to je je v podstate 16 cm vysoký/hrubý schod, do ktorého sme povkladali roxory
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 a pod tým schodom je cca 50 cm ďalšieho betónu (mini teraska, či ako to nazvať, takže v súčte cca 75 cm betónu :D ), viď. foto: http://www.modrastrecha.sk/blog/iamri... pod ňou štrk, kamene, hlina
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch

Odpoveď na príspevok od iamriso:

@iamriso vies mi prosim povedat, ako si nasledne vyriesil finalnu vrstvu tychto schodov? Vidim, ze tam po obvode ostalo XPS, na to si len polozil dlazbu bez lepidla? A ako vyriesit pokladku uplne pri styku s plastovymi dverami? Chystam sa podobne schody do pivnice, len nikdy som nevidel nazivo realizaciu, tak zatial som v stadiu hladania idealneho postupu. Diky vopred za akekolvek info
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nomitan:

@iamriso vies mi prosim povedat, ako si nasledne …
@nomitan na XPS sa celoplošne lepila dlažba - lepidlo išlo aj na xps... ja mám pod dverami ešte kovový profil, na ktorý som zvislo nalepil úzky pás xps (tým som plánoval oddeliť dlažbu od kovového profila).. ale nakoniec som do vchodu nedával hrubšiu dlažbu (cca 3cm, ktorú som tam plánoval dať), ale dal som klasickú (cca 1 cm), čím mi tam vznikla 2 cm medzera, tak sme tam nalepili soklík
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?