Hydroizolacia na EPS

Dobry den, dnes som si vsimol, ze hydroziolacia je nalepena na EPS skolovu dosku asi 10cm a nie je zahnuta nadol. Myslel som si, ze pri hydroziolacii je potrebne pas zahnut nadol a vytvorit spatny spoj. Partia pouzila EPS ako salovanie. je taketo ukoncenie vodorovneho pasu v poriadku. Ako dalej pokracovat nahor, kedze buduci teren bude este 30cm nad vodorvnu hydroziloaciu ?
Odpovedať
@sfelar O tom ako má byť prevedená hydroizolácia základov si vygooglis sám, je o tom plno popísané aj s fotkami a popisom. Ale terén 30cm na vodorovnú hydroizoláciu? To akože ti ten terén bude tlačiť do muriva, obvodovej steny???
Odpovedať
@sfelar nepochopím túto módu mať dom pomaly zahrabaný v zemi, za normálnych okolností keby máš terén normálne 20 CM pod vodorovnú hydroizoláciu tak by si nemusel nič riešiť ale takto...no natavit ipu asi ťažko už jedinu možnosť vidím s tekutou hydroizoláciou
Odpovedať
@sfelar keď vieš, že budúca 0 (terén) bude 30cm nad vodorovnou hydroizoláciou, tak si mal to riešiť už dopredu. Nevadí, že podkladový betón je utopený pod terénom. Ja to mám tak tiež, nechcel som schody do domu. Teraz už len aplikuj tekutú hydroizoláciu. Napríklad Sika Igolflex 101. Je vhodná na asfaltový pás aj XPS. Dobre sa s ňou pracuje. @jozeff32 zemina vo všeobecnosti netlačí do strán ale smerom dole. Takže nemá to žiadny negatívny vplyv na obvodové murivo. Predpokladám, že @sfelar robí podľa projektu, ktorý udobril statik.
Odpovedať
@purplesticks ja som nič nevravel o tlačení zeminy, ja tam vidím iné deficity ako tlačenie zeminy ale keď už sme pri tom tak záleží dosť aj v akom teréne je dom postavený
Odpovedať
@jozeff32 prepáč, myslel som kolegu @frantisekca ,on spomínal tlačenie zeminy...
Odpovedať
@sfelar Nahriať, zahnúť do hora pokiaľ ju tam nemáš už pol roka, rok. následne preplátavať. Ps. skús byť viac všímavý. Hydroizolácia sa na EPS nedá nalepiť, je tam len položená. A prečo si nemyslel, keď si to staval a vedel aká bude 0?
Odpovedať
@sfelar Takto si to urob a bude to ok. Okolo XPS už nemôžeš robiť s horákom. IPU jemne podlep na xps s tou Sikou, čo som ti písal vyššie a potom zvislo vytiahni do výšky akej potrebuješ. Zubové hladidlo 8mm. Nedávaj veľa v jednej vrstve, lebo bude stekať. Pred tým použí nejaký asfaltový penetrák, kvôli nasiakavosti.
Odpovedať
@sfelar pouzil by som 2k hydroizolácia den braven
Odpovedať
@purplesticks @palo18 Dom nestaviam svojpomocne. Stavbu som zveril do ruk firme/partii/stavbarom a ocakaval som, ze sa teda nebudem msuiet o nic starat. Z projektu je vidiet, ze betonova doska je pod urovnou terenu. Preco to nespravili tak, ako sa to malo urobit neviem. Zrejme preto, ze salovanie na EPS je jednoduchsie a lacnejsie ako debnenie a nasledne zateplovanie. Takto zabili dve muchy jednou ranou a to ze mne sposobili vrasky na cele ? Trapi to niekoho? no asi len mna. Bohuzial musim pracovat s tym co mam. Teraz uz je neskoro riest veci ako to malo byt ked to uz nejak je. Vdaka vsetkym za rady asi bude teda naj tekuta hydroziolacia. Zrejme to nieje najlepsie riesenie, ale predstava o idealnej realizacii domu sa mi uz rozplynula davnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?