Drátkobetón na základnu dosku

Profilova fotka
Uvažujem nad dratkobetonom ze snim zalejeme zakladnu dosku. Má to niekto , alebo je to nezmysel? Skusenost moja je ze sa to v praci davalo na velku plochu kde chodia stroje do vahy 30t a kludne aj 50t naložené
Odpovedať
Stavias pristávaciu dráhu na Boeing 747? Zbytocne predrazena vec na stavbe a čo sa týka zhutnenia betónu je potrebné to poriadne zvibrovať. Jednoduchšie sú kari siete na zakladovu dosku ktoré na to úplne postacuju.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak vsetko je mozne ze prikupim boeing :D vyzeralo to ako jednoduchsia vec lebo aj rohoz nieco stoji a rozmer dosky bude 188m2
Odpovedať
Na ceskom bazosi sa daju za lacno kupit rozne sklenene alebo sklolaminatove -uz nepamatam presne nazov-zlozenie a tusim,ze aj uhlikove vlakna na vystuzenie betonu. Chlapci ich predavaju az v big bagoch tolko toho maju co sa im pozvysovalo z neakych vacsich stavieb ,ze teoreticky by si na tom dalo nieco usetrit ked chces robit betonovu podlahu pre tankovy prapor :-D :-D
Odpovedať
@marosss88 únosnosť podlahy z veľkej časti závisí na únosnosti podložia (nie je to len o drátkoch alebo kari výstuži), ale je možné spraviť podkladný betón podlahy z drátkobetónu (asi nejdeš robiť základovú dosku pod dom, čí? lebo to je niečo iné) @dodik13 sklolaminátové, alebo uhlíkové vlákna sú niečo iné ako drátky.
Odpovedať
@slavoslav to viem ,ze su ine ale sluzia na vylepsenie vlastnosti betonu ci? Ale mozes nas poucit o tom nech si rozsirime obzory
Odpovedať
Tu chlapci ponukaju aj sklenene vlakna aj dratky :-) http://www.offroadforum.cz/viewtopic....
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ja som sa pytal architekta ci je to mozne pouzit . ma lepsiu pevnost vraj a ked chcem tak sa moze pouzit. Len ma zaujimalo cenovo ako sa to oplati. V práci nam betonovali plochu a davali na kubík jedno vreco drôtov . chcel by som betonovat pod bungalow dosku :)
Odpovedať
@marosss88 vykasli sa na to a radsej o usetrene peniaze pridaj na soklovej izolacie. Min je na dnesnu dobu 15cm styroduru po obvode, najlepsie ako debnenie. Ak mas prachy navyse a pre dobry pocit daj do betonu namiesto 6mm 150x150 8mm 150x150 a bude to lepsie a lacnejsie.
Odpovedať
@marosss88 Drátkobetón sa oplatí ak máš väčšiu hrúbku dosky, resp. ak sa podľa statiky majú použiť dve vrstvy kari rohože. S tým je piplačka. Podľa statiky sa vypočíta koľko kg drátkov má ísť na 1 m3 betónu. V betonárske si účtujú aj za čerpanie drátkov, čo navýši celkovú sumu za 1 m3 betónu. Ja mám dosku z drátkobetónu, hrúbka dosky 25 cm.
Odpovedať
@dodik13 Rozptýlená výstuž s drátkami je jednou z možnosti vystuženia železobetónových dosiek. Sklenené a PP vlákna nenahrádzajú výstuž (dozvieš sa to v certifikáte daného výrobku, ak je vôbec certifikovaný), môžu byť len jej doplnkom (vnímaj to len ako prísadu zlepšujúcu vlastnosti betónu). @marosss88 Použiť to možné je, myslím, že na betonárke ti dajú aj cenu, len im budeš musieť povedať koncentráciu. Neviem koľko je vo vreci, zvyčajne je to v krabiciach aspoň j to tak poznám :-) zakladáš dom na základovej doske, alebo základových pásoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dom bude na zakladovych pasoch. Asi nebudem špekulovat a pojdem do klasiky - rohož. Aj to je relativne jednoduche poviazat a nachystat na betonovanie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?