Cena za vyliatie platne v starom dome

Dobrý deň, prerabame podlahy v starom murovanom dome, dom ma betonovy zaklad... Plochu na betonovanie 80m2.Pred tyzdnom sa betonovalo u suseda...rovnaky dom... Vyliatie platne cena za pracu 2500€ + material (podkladovy kamen,folia, kari siet, Beton)1500€, majster bude robit beton v miesacke + pomocnik, je to blizko BA zahranicie, Je cena Ok?
Odpovedať
je to relativne ok ... ja som napr. za anhydrit 80m2 dal 950e ... a to tam boli 25min tuto to tam budu musiet doviezt, miesat, previezt, zrovnavat ... otazkou je, preco potrebujete betonovu dosku, ked tam doteraz nebola :) tam je tak udusana zem, ze staci tensi poter ak chcete kvoli pasom asflatovym a prepojeniu pod mur ... (ja som tak dorovnal strkom, nanho tensi poter z vrecok a hotovo ... potom eps a anhydrit) ale presvedcat vas nebudem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

je to relativne ok ... ja som napr. za anhydrit 8…
@shadowmilan Dve izby som mal len drevenu podlahu na nasype to bolo prehnite, a ostane izby mam tuto podlahu je to beton cca 8cm a natom je pvc, problem je.ze tam nieje hydeoizolacia meraci pristroj ukazuje ze to je mokre, dom je zatuchnuty, ked zacnem kurit tak sa zvysuje vzdusna vlhkost, a podlaha je sttasne studena nieje tam tepelna izolacia, chcem ti vsetko vybrat sam, a potom.nechat irobit ten beton, potom pride polystyten podlahovka, anhydrit...
Odpovedať
Dom nema mokre steny, je tam taky terovi cierny papier ale dom ma uz 80rokov, zatial co som sa rozpraval zo susedmi nikto nepodrezavall to mame rovnake domy, jeden vybral vnutri podlahy da o hlbky 1,5m :D , a zvonku zaizoloval zaklad bez drenaze vsetko ok
Odpovedať
ak ale neurobite hydroizolaciu napojenu po steny, ak pod stenamy nejaka je, budete mat stale problem ... ako inak ako som pisal, staci tenka vrstva poteru len aby sa asfalt. pasy mali naco lezat, dat eps a potom zvysok ... technicky, ak tam neplanujete dat ziadnu hydroizolaciu, iba zrovnajte zem niecim, piesok aelbo strk, dajte EPS150 ... nutne pod to netreba betonovu dosku ...ta bude az na samotnom eps roznasacia ...
Odpovedať
Hydroizolaciu budem davat bude napojena na steny, hadam vtedy sa odstrani problem zo zatuchnutym v miestnosti, zvazujem ci obit omietky na tehlu, celkom drzia ale tak maju 80rokov
Odpovedať
Profilova fotka
Mal som podobnu skladbu. Drevo von nasyp von do hlbky cca 40cm. Objednal som domiesavac ten nacuval k oknu a vo vnutri som mal pripravene zlaby z dosiek co boli z podlahy a takto to napusil aj do vzdialenejsich casti domu. Boli dvaja pomocnici co to rozhrnali do roviny podla zabitych roxorov v zemi. Na to som natavil ipu a napojil na izolaciu co je pod murmi . Folia polytyren kati na to trubky a kable a poter. Dnes sa to asi robi trochu inak ale toto riesenie zo zaciatku tisicrocia funguje dodnes.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Mal som podobnu skladbu. Drevo von nasyp von do h…
@wolodymyr to ma caka, dve izby som vykopal rozmyslam ze pojdem fakt hlbsie na tych 70cm ako mi odporucal sused, domiesavac by mi tam nevosiel mala brána, podrezaval si dom?, vnutorne omietky si osekaval na tehlu ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudo1234:

@wolodymyr to ma caka, dve izby som vykopal rozm…
@rudo1234 tu sa raz betónovalo tak, že domiešavač stál pri bráne a rameno natiahol dovnútra a hadica do okna. Keď bolo treba ďalej, tak bol žľab. Teraz už ale majú bežne hadice, ktoré vedia potiahnuť aj na 30m a čerpať betón, ak niekto stavia za domom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Mal som podobnu skladbu. Drevo von nasyp von do h…
@wolodymyr a aku hrubku toho poteru si daval ? @marsdm alebo pouzijes kanal rury / prip. ich rozrezes, ale zalezi od vzdialenosti
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rudo1234:

@wolodymyr to ma caka, dve izby som vykopal rozm…
@rudo1234 nepodrezaval mal som izolaciu pod murmi. Omietku som neosekaval ... ked bolo vykopane tak som ju lial vodou malovku oskrabal nech je bordel v jame pod betonom. Na povodnu omietku mi dali novu tenkovrstvu vapenocementovu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@wolodymyr a aku hrubku toho poteru si daval ? @…
@shadowmilan vtedy boli casy ked poter musel byt 10cm tak mam tolko 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?