Betón vo vedre

Čauko, idem miešať beton vo vedre. Prečo? Lebo ho potrebujem len 260 litrov, čo znamena cca 17 16 litrových vedier. No. Ako namiešať zmes? Keď to ide do miešačky, tak už viem "od oka", ale takto vo vedre? Štrku do trištvrte vedra. Fľus plastifikatoru. Vody podľa hustoty... a cementu koľko?
Odpovedať
Ešte doplnenie, cement použivam ten mocnejši, 42,5R, slabši v našich stavebninach nemajú :D "Konštrukcia" musí odolávať vode, vetru, snehu, dažďu a priamemu slnku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Ešte doplnenie, cement použivam ten mocnejši, 42,…
To sa Ti bude výborne miešať. Ostatní použijú fúrik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, idem miešať beton vo vedre. Prečo? Lebo ho…
@arcticcode tak is kúp vrecovaný namiešaný beton. Nemusíš laborovať že koľko čoho, postrážiš si iba vodu..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

To sa Ti bude výborne miešať. Ostatní použijú fúr…
@kejsix U6 som to tak paru razy robil, keď davaš frakciu 0-4, pripadne 0-8, tak sa to v pohode dá. Väčšiu frakciu nebudem používať. No a samozrejme, miešam to s vrtačkou a SDS miešadlom na kleber. Normalna vec. Furik zas len na oštaru, keďže to potrebujem dostať "do vzduchu". 17 vedier fakt vytiahnem 5 metrov na poschodia na šnurke, s furikom by som čo robil? Či namiešam jak dilinou vo furiku a potom budem prelievať do vedra hej?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@arcticcode tak is kúp vrecovaný namiešaný beton.…
@zicher To tiež nie je úplne zlý nápad... až na to, že všetok matroš už mám nakupeny, tak škoda ešte k tomu kupovať vrecovany beton... či?
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode kup si za 6-7e maltovnik 80/90L (AKA kalfas). Potrebujes este 2-3ks stavebne vedro, lopatu, vodu, plastifikator, cement, strk 0-32, lopatu a motyku. Druha moznost je kupit si vrecovany beton a ten len podla navodu nariedit. Cementove vrecko si rozsyp do 2 stavebnych vedier (napolku).Do maltovnika vlejes 5l vody a vsypes obsah prveho vreca s cementom. Prilejes 150ml plastifikatora a prehrabavas/miesas, az kym sa ti nevytvori cementovej pojivo. CCa 5minut. Kym sa to deje, na rovnu plochu alebo do druheho maltovnika si nasypes 3-4 plne stavebne kyble strkopiesku a zmiesas s druhou polkou cementu, ktora ti zostala v 2hom vedre. Poriadne nasucho lopatou premiesas, aby vznikla homogenna zmes. Toto postupne prisypavas do maltovnika s cementovym mliekom a prehrabavas motykou. Neprilievas uz vodu, jedine ze by si mal suchy strk (ale aj vtedy len jemne pokropis). Prehrabavas 10 minut, vysledna konzistencia beton, ktory sa odvaluje. Pouzijes a maltovnik umyjes vodou, pokracujes znovu. Pri prvej varke mozes pouzit o 2-3l viac vody. Plny maltovnik sa zle premiesava, preto kludne pouzi polovicne mnozstva, hlavne ak nemas mechanizaciu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, idem miešať beton vo vedre. Prečo? Lebo ho…
@arcticcode 1:4, cement :štrk
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@kejsix U6 som to tak paru razy robil, keď davaš …
@arcticcode ked sme robili s otcom vo dvojici poter na poschodi cca 40m2 cca 6 cm hrubky, sme to robili stylom: miesacka-furik-vedra a vynos po schodoch rucne. Dalo sa to zvladnut. Bolo to ovela lepsie ako sa s tym odzaciatku "srat" vo vedrach.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode mala miesacka 125-150L sa da pozicat,alebo pozicat u suseda. Kvalita betonu z miesacky alebo sucheho betonu je neporovnatelna s tym, co uklohnis v nejakom kybli ci kvetinaci :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, idem miešať beton vo vedre. Prečo? Lebo ho…
@arcticcode kym namiesas dalsiu davku tak prva zavadne. Naco vymyslat koleso. V kafase namiesaj a mas to rychlejsie a lepsie premiesane.
Odpovedať
No, takže mam to za sebou, napokon som to musel urobiť inak ako som pôvodne planoval. Ale aj dobre, lebo mi trebalo len 7 vedier, tak to som umiešal za hodinu s aku vrtacim kladivom :D Cementu som daval podľa farby. Aj vrchnačik plastifikatoru vošiel. Zatiaľ mi to ešte nepuklo, teraz ani v noci nepredpokladám, že pukne, bolo to na priamom slnku, tak snáď to bude "trimať"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?