Asfaltovy pas vs. tekuta hydroizolacia

Ahojte. Ako vyriesit hydroizolaciu pod mur, ked je salung zakladovej dosky z XPS? Na foto (z netu) je vidiet, ako to nechcem. Ten zahyb na polystyren sa mi nepozdava. Aku hydroizolaciu pouzit prosim? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
mätúca otázka a sprievodný obrázok. Po niekoľkých čítaniach som to pochopil takto: máte xps zašalovanú základovú dosku a a chcete nataviť pásy pod murivo. Presah sa Vám nepáči. Pásy môžubyť bez presahu, pás netreba natavovať plošne len bodovo na vnútornej ploche pásu aby sa neposúval pri murovaní.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

mätúca otázka a sprievodný obrázok. Po niekoľkých…
@jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formuloval, ale ano, mam z xps zasalovanu dosku a chcem dat pod mury izolaciu. Mam dat presah aj cez to xps alebo len po xps? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterml:

@jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formulo…
@peterml ja si myslim, ze ten na tej fotke nebude ten presah lepit na xps, ale vyhne to do hora a prilepi o pas, ktory nalepi na mur... Cim sa mu horizontalna izolacia prepoji s vertikalnou. Ak presah nenechas, mozes ten spoj napatlat dacim tekutym...
Odpovedať
Profilova fotka

@jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formulo…
@peterml zvykom je, že fasádny PS je predsunutý nad XPS a zakladajúci profil s nosom preruší vzlínanie a odvedie vodu z fasády, takže pás tam nie je potrebný.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@peterml zvykom je, že fasádny PS je predsunutý …
@jan45 dakujem
Odpovedať

@jan45 dakujem
@peterml jenom opatrne co rika @jan45 je pravda pokud mate vysku zakladove desky/ hydroizolace oproti finalnimu terenu aspon 20-30cm(v horskych oblastech i vic). Pokud by hydroizolace byla niz nez tech 20cm vuci terenu muze se stat ze to v zime bude delat problem(tajici snih atd...).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?