Odpoveď na príspevok od jan45:
mätúca otázka a sprievodný obrázok. Po niekoľkých… @jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formuloval, ale ano, mam z xps zasalovanu dosku a chcem dat pod mury izolaciu. Mam dat presah aj cez to xps alebo len po xps? DakujemOdpoveď na príspevok od peterml:
@jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formulo… @peterml ja si myslim, ze ten na tej fotke nebude ten presah lepit na xps, ale vyhne to do hora a prilepi o pas, ktory nalepi na mur... Cim sa mu horizontalna izolacia prepoji s vertikalnou. Ak presah nenechas, mozes ten spoj napatlat dacim tekutym...Odpoveď na príspevok od peterml:
@jan45 dakujem za odpoved. Asi som to zle formulo… @peterml zvykom je, že fasádny PS je predsunutý nad XPS a zakladajúci profil s nosom preruší vzlínanie a odvedie vodu z fasády, takže pás tam nie je potrebný.Odpoveď na príspevok od jan45:
@peterml zvykom je, že fasádny PS je predsunutý … @jan45 dakujemOdpoveď na príspevok od peterml:
@jan45 dakujem @peterml jenom opatrne co rika @jan45 je pravda pokud mate vysku zakladove desky/ hydroizolace oproti finalnimu terenu aspon 20-30cm(v horskych oblastech i vic). Pokud by hydroizolace byla niz nez tech 20cm vuci terenu muze se stat ze to v zime bude delat problem(tajici snih atd...).