Dobry den, chcem sa spytat ci moze nastat problem ak na cerstvo vyliaty anhydrit svietilo slnko v jednej miestnosti asi 2-3 hodiny cez nezatemnene okno. Vnutorna teplota ovzdusia bola 10c. Cas vyliatia okolo 14:00 slnko na to svietilo od 16:00 do 18:00.
dufam ze to bude ok lebo priprave som venoval vela casu, aj som zatemnil okna ale majstri ktori prisli robit potery si odostreli a nechali odostrete… a to bola jedna z tych kvalitnejsich firiem…
ale vzhladom na to ze na to svietilo slnko len 2-3 hodiny a bolo to len 2 hodiny po vyliati tak by to nemuselo popraskat kedze to este bolo tekute viacmenej… ale svietilo dost intenzivne… preto sa pytam radsej ze na co sa mam pripravit
@purplesticks ako úplne laicky by som povedal, aby to na povrchu nevyschlo príliš rýchlo a potom to nezačalo praskať. Ale možno je tam iná alchýmia, ktorej nerozumiem 🙂
@lrdk asi hej. Akurát pozerám do tech. listu Baumit Alpha 2000 a tam uvádzajú, že počas prvých 48 hodín chrániť pred slnkom.
Môžem podľa teba nalepiť papier z interiéru na sklo ? Nemôže sa stať, že pukne vplyvom tepla. Niečo tu bolo o tom, keď niekto lepil reflexné fólie z vnútornej strany...
@purplesticks
Ahoj, ja som zatemnil s kartonmi všetky okna. A áno robí sa to presne kvôli tomu aby povrch rýchlo nevyschol (nepodporila sa voda) a nepopraskaj, daj si nato pozor!
Reflexne folie? 😂 Zvonku keď skončia priby cez okna daky karton, igelit z muriva, zvysok geosky... proste zatien aspon na tri dni, uzatvaraj, nevetraj. Vnutri jaskyna ale najlepsi postup.