Ahojte, ma niekto skusenost so stavanim pivnice v oblasti s vysokou spodnou vodou?
Chceli by sme malu vinnu pivnicu len na ulozenie flias, ziadne posedenie, ale pozemok je v oblasti s vysokou spodnou vodou. Hladame akykolvek napad, ako to vyriesit (vinna chladnicka by nepomohla ;-) ) Dakujem
aj my sme chceli pivnicu ale sused to pre izolacie raz tak preplatil.priserne to mal drahe.takze radsej nie.
v rakusku -a mozno aj u nas- vraj existuju nejake izolacne primesi do betonu a vraj to naozaj funguje.
ale ta investicia je naozaj taka,ze sa asi na to vykasleme.
ahoj aďka,
my máme pivnicu a aj vysokú spodnú vodu, väčšinou to spravili u nás na ulici tak, že postavili dom vyššie,ale kvôli pivnici ísť po 15 schodoch do domu namiesto 2 je o ničom. náš domček už bol s pivnicou a vraj cez náš pozemok išiel voľakedy potôčik. nemáme s tým problém, ale nie je vybetónovaná podlaha, je tam udupaná hlina a aj keď pršalo celý týždeň a všetci ťahali z pivníc vodu čerpadlami, tak my sme mali sucho. ale treba potom zatepliť polystyrénom strop pivnice. a je to bez problémov, bývame tu 5 rokov a ešte sme nemali mokrú pivnicu. máme tam všetko možné, od zeleniny až po zaváraniny a aj vínko je tam tak isto ako pivko, zo správneho 7 schodu. ;-)
zdravicko, sa chcem teda opytat jak sa to da riesit, mam v pivnici tak 20cm vody ked prsi aj meter podlaha betonova taha sa to uz roky, zaplavuje kotol (pravidelne) a do pivnice len v gumakoch. Pocul som nieco ze studnu mam spravit v pivnici aby tam mala stekat ale sa mi to nezda lebo spodna voda tlaci hore a my ju mame vysoko
adriana 25 zaizolovať urobiť tzv. vaňu beton izoláciu, betón. Tak ako sa robia bazeny.Izolácia proti vode môže byť aj tekutá fólia. Na betonárke Ti vyrobia vodotesný betón.