Ako dlho treba polievať základovú dosku?

Ahojte, v piatok - 2.9 sme zabetónovali základovú dosku. Odvtedy ju polievame. Viete mi poradiť ako dlho ju treba polievať? Ako vieme, že už je to OK? Ďakujem
Odpovedať
nam kazali aspon 10dni. ale bolo teplo ked sme zabetonovali.
Odpovedať
macka staci uplne 5 dni. dolezite je, aby ten beton v takychto horkach ti nezhorel a nepopraskal, resp. neropraskal sa. ale ked ho oblejes aj potom, nic sa mu nestane:) mne osobne kazal manzelik (je stavbyveduci) polievat beton v tych hicoch kazde 2-3 hodiny, nakolko kym som poliala druhu cast, prva uz bola skoro sucha. a uplne super je polievat ho konvicou s ruzicou. ja som si pritom spievala ako v tej rozpravke princezna so zlatou hviezdou na cele :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
my sme na dosku natiahli foliu pod ktorou sa drzalo vlhko a nemuseli sme polievat denne ;-) a nic nam nepopraskalo :-)
Odpovedať
@mima1 @lienka.7 Dakujeme. My polievame vzdy tak od 10.00 do 13.00 alebo do 14.00 podla toho ako sa zdrzime na stavbe a potom o 18.00 znova :-D Dufame, ze to staci. Tiez bolo velmi teplo ked sme betonovali a stale aj je :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka.7 to myslis v rytme: la la la la-lalala la... ?? :))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý deň, určite to tu už bolo niekde spominané, ale nenašla som to nikde. Chcela by som sa Vás skúsenejších spýtať, ako dlho by sa mala základová doska po zhotovení polievať? Ale nechcem rady typu zakrite ju nejakou foliou, alebo niečo také, len chcem vedieť, ako dlho ju polievať od zhotovenia a kedy to už nemá význam. Ďakujem za radu.
Odpovedať
@majusica A čítala si celú tému? Však hore o tom písali.
Odpovedať
Je tam príspevok jeden- aspoň 10 dní a jeden - úplne stačí týždeň, tak čo platí?? Vďaka
Odpovedať
Nám v piatok zaliali dosku betónom, v sobotu sprchlo, v nedeľu som polial, v pondelok už sa murovalo.
Odpovedať
A ako dlho treba polievať? keď už doska stojí 12 dní bez prasklín, tak mám ešte stále polievať??
Odpovedať
Po 12dnich uz nemusis ale pokial polievas hadicov (bez namahy) v horucich dnoch to nie je na skodu este aj po 12dnoch.Ja mam pivnicu robenu dva tyzdne a ked som na stavbe polejem to este aj teraz (aspon pre dobry pocit)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?