Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcel by som sa opýtať. Máte nejaké … @matejb96 Iste. Vetrať. Rekuperácia není? Klimatizácia? A existujú ešte odvlhčovače (kompresorové), na bazoši asi okolo 100-200€.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@matejb96 Iste. Vetrať. Rekuperácia není? Klimat… @frantisekca to sme v starom dome, rekuperacia nieje, klímu nemáme. Vetrať -vetrame. Počasie mi ukazuje vlhkosť 86%Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcel by som sa opýtať. Máte nejaké … @matejb96 Teraz je všeobecne vlhký vzduch aj vonku. Rekuperacia situáciu ešte zhoršuje. Klima výrazne pomáha, ale chladi. Kompresorovy odvlhcovac pomaha menej efektivne, ale zato nechladi. Volba je na vas.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@matejb96 A teda dalsia vec, cim teraz ta vlhkost… @kejsix bojim sa že tu začne kvitnúť pleseň.Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcel by som sa opýtať. Máte nejaké … @matejb96 v kamennom starom dome fungujeme s odvlhčovačom. Treba kúpiť taký, aby stíhal tie m2, ktoré máš a je to aspoň u nás naozaj veľký rozdiel. Aj v týchto teplotách a vlhku, keď zapnem odvlhčovač, tak úplne iná pocitová teplota.Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcel by som sa opýtať. Máte nejaké … @matejb96 najviac vetraj vtedy ked je vonku teplejšie pri slnku , väčšinou síce zamračené dážd ale občas zasvieti , je pomerne teplo a plesne teraz ozaj nehrozia, vnútornú vlhkosť s varenia použi odsávač pár mám stále nastavenú teplotu na kúrenie na 22-23 teraz kúrenie málokedy zapína, dosť tepla je z aktívneho bývaniaOdpoveď na príspevok od jankazb:
Rozhodne nesusit prádlo v dome. Pri varení použív… @jankazb ako zabráni pokrievka odparovaniu z hrnca? nezabráni ani z tlakového akurát sa odparuje postupne ,jedine sa zvýši teplota v hrnci, tým sa šetrí energia, pri varení i tak musíš dávať pokrievku dole ináč nepomiešaš , prebytočnú paru najlepšie odsávať do komína aj ked s tým ujde i teploOdpoveď na príspevok od janula_be:
no vám by sa tam hodila rekuperácia, v starých do… @janula_be rekuperacia v lete ZVYSUJE vlhkostOdpoveď na príspevok od duzu:
@jankazb ako zabráni pokrievka odparovaniu z hrnc… @duzu tak pokrievka nespomalí vyparovanie ???....no to je zase perla.......🤭😅🤣Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcel by som sa opýtať. Máte nejaké … @matejb96 teraz sa tam robil poter nie? Takže vlhkosti je tam veľa a treba vetrať. Keď sa na jeseň zakúri, tak sa možno ešte nejaká vlhkosť vyparí, takže zas len vetrať.Odpoveď na príspevok od duzu:
@jankazb ako zabráni pokrievka odparovaniu z hrnc… @duzu na pokrievke kondenzuje zospodu para, ktora by inak isla do priestoruOdpoveď na príspevok od duzu:
@jankazb ako zabráni pokrievka odparovaniu z hrnc… @duzu Tá voda na pokrievke zospodu, keď ju zodvihneš, je podľa Teba čo?Odpoveď na príspevok od haciendman:
@duzu na pokrievke kondenzuje zospodu para, ktora… @haciendman pokrievka slúži na to aby sa rýchlejšie ohriala voda v hrnci, ide viac energie do hrnca ako do okolia,tým sa šetrí energia, odparí sa akurát menej pary ako bez nej, ale nezabráni úplne unikanie pary do okolia, aby sa nezvýšila vlhkosť v miestnosti musí sa odsávať uniknutá para najlepšie do komína a tie ostatné drísty si nechajte pre sebaOdpoveď na príspevok od duzu:
@haciendman pokrievka slúži na to aby sa rýchlejš… @duzu Ty si celý dríst, veď nik nepíše, že to zabráni na 100%... Ty si normálne vytvoris sam hovadinu a potom ju vyvracias 😀Odpoveď na príspevok od kejsix:
@duzu Ty si celý dríst, veď nik nepíše, že to zab… @kejsix aká "hovadina" - nepravda je v prvom príspevku?Odpoveď na príspevok od jankazb:
Rozhodne nesusit prádlo v dome. Pri varení použív… @jankazb tak toto podla mna, ze uplne minimalne ovplyvni vlkost v dome. to by museli doma vyvarat kazdy den jak v zavodnej kuchyni.Odpoveď na príspevok od mgx:
@matejb96 v starych domoch je v lete vlhkost nad … @mgx Aj čínska hračka odmeria. Má síce väčšiu toleranciu merania (a tá tolerancia sa môže nachádzať aj v lepšom intervale než má ciachovaný), ale pre naše potreby to stačíOdpoveď na príspevok od dara_777:
ja si myslím, že toto by sa dalo v pohode vyrieši… @dara_777 rekuperácia teraz nasaje ešte vlhkejší vzduch ako je vnútri, aspoň u mňa teraz prší denne a vysoká vlhkosť, vnútri je teplejšie a preto menšia vlhkosť,Odpoveď na príspevok od marsdm:
@matejb96 teraz sa tam robil poter nie? Takže vlh… @marsdm anopoter sa robil