Žiadosť o výrub stromov na susedovom pozemku

Ahojte, mám taký problém so stromami na susedovom pozemku. Situácia je nasledovná. Na susednom pozemku je veľa náletových drevín, väčšinou agát. Sú tam ale 4 stromy veľmi vysoké, ktoré tak narástrli že už zasahujú nad moju strechu a pri vetre konáre zapierajú o rínu a fasádu. Chcel by som poprosil suseda, aby tieto stromy odstránil. On pozemok kúpil cca pred dvoma rokmi, ale teda nechodí sem ešte som ho ani nevidel. Jedine čo viem je jeho adresa z kataster portálu. Ako by som mal postupovať? Prípadne možem ho osloviť aby mi dal splnomocnenie na výrub týchto stromov aby som to vedel vybaviť na úradoch? Ďakujem.
Odpovedať
Pokial je sused normalny tak sa s nim budete moct dohodnut aj bez papierov. No to uz by ste mali odhadnut vy ci sa pre istotu poistite nejakym splnomocnenim alebo je to zbytocnost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janeth:

Pokial je sused normalny tak sa s nim budete moct…
@janeth dík, len ho musím najskôr nejak osloviť, jediná možnosť je formou listu. Musím to nejak formulovať aby to nezobral nejak špatne. V dnešnej dobe sú ľudia prchký. A chcem to spraviť správne, aby ma náhodou nemohol nejak napadnúť na úradoch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@janeth dík, len ho musím najskôr nejak osloviť, …
@kajo873 Keď s ním nie ste v kontakte a je nezastihnuteľný tak by som to riešila asi formou listu. A kľudne takého neformálnejšieho, lebo väčšinou tie formálne veci sú potom brané moc vážne.
Odpovedať

Ahojte, mám taký problém so stromami na susedovom…
@kajo873 to môže žiaľ len vlastník pozemku, ty môžeš max obrezať vetvy ktoré zasahujú na tvoj pozemok, veľkú úlohu zohráva životné prostredie či vôbec povolia výrub, bez žiadosti len do 80cm obvod, donedávna bolo len do 40
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@kajo873 to môže žiaľ len vlastník pozemku, ty mô…
@duzu Sused so šikovným právnikom riadne s Tebou zatočí, ak svojvoľne orežeš jeho stromy prečnievajúce na Tvoj pozemok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@duzu Sused so šikovným právnikom riadne s Tebou …
@petersd ked tam nebol dva roky, určite ho nejaké stromy netrápia...
Odpovedať

Ahojte, mám taký problém so stromami na susedovom…
@kajo873 zober pílu a to čo presahuje na tvoj pozemok orež...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od audinak:

@petersd ked tam nebol dva roky, určite ho nejaké…
@audinak By si sa niekedy divil. Niekto sa o svoje vôbec nestará, ale chráňBoh, aby mu na to siahol niekto cudzí. Tým ale netvrdím, že práve sused zakladateľa témy je takýto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od audinak:

@kajo873 zober pílu a to čo presahuje na tvoj poz…
@audinak To sa nedá orezať, tie stromy sú moc vysoké. A keď príde silnejší vietor ako sú vysoké tak sú ohnuté kus nad strechu. Nižšie časti sa už skoro dotýkajú fasády a ríny aj v klude. @petersd preto to chcem spraviť správne, osloviť ho nech to oreže on alebo nech mi dá splnomocnenie aby som mohol konať ja.
Odpovedať

@audinak To sa nedá orezať, tie stromy sú moc vys…
@kajo873 Toto je ten lepší prístup, ako naznačuješ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?