Odpoveď na príspevok od michaela_ceretkova:
Ahojte, nejaké tipy ako najjednoduchšie píliť žel… @michaela_ceretkova najjednoduchšie je ich nepíliť a ani nepoužívať.. Sú dechtované, škodia zdraviu, pri spaľovaní ovzdušiu, smrdia na slnku a zamorujú prostredie.. Ak ich pílite a spaľujete, tak plnia svoju funkciu. Zadechtovávajú kachle, komín, ničia píly aj kotúče. To je ich druhotná úloha pri likvidácii. Škodiť.Odpoveď na príspevok od albinzs:
neviem prečo by si mala ničiť motorovu pílu, jedi… @albinzs akurát bolii napúšťané olejom a decht sa tvorí ked horia, podobné boli i stlpy el. napätia alebo pre zavesenie vodičov pre telOdpoveď na príspevok od dedo758:
Jeden známy ich pred 30 rokmi narezal na 15 cm ku… @dedo758 to nemusel ani rezať stačí poukladať aby po tom prešla pneumatika, ale u nás v okolí ich už dávno nieto ,ako zmizla para, posledné boli na píle uzkokoľajkaOdpoveď na príspevok od duzu:
@dedo758 to nemusel ani rezať stačí poukladať a… @duzu Robil na železnici, zohnal. Poukladané sú letokruhmi nastojato, lebo tri strany boli otlačené od kameňov zo zvršku, tak sú pekne rezanou stranou nahor/nadol... :)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@duzu Robil na železnici, zohnal. Poukladané sú l… @dedo758 mne tam niekedy robil výpravcu jeden starký mal z toho postavené chlievy a býval zdarma v žel. domčeku , prešiel cez dvere a bol v práci, v zime ked zamrzla zem sa triasli i šálky bol blízo trate, našťastie v noci tadiaľ vlaky jazdili máloOdpoveď na príspevok od dedo758:
Prastarý otec boli kedysi železničiar. Tiež vedel… @dedo758 nie "švele" problém bol ked sa to pálilo , smrad v celej ulici , starký to nemusel páliť mal všetko zdarma , ale ti mali tuhí koreň , prastakých som nepoznal ani jedného , jeden sa odsťahoval do USA i s prababkou videl som len na obrázku nebola ani foto a mali byť 4 , poznal som 2 prababky jedna 13 detí a druhá umrela ked som mal 12, 2 už nežiliOdpoveď na príspevok od michaela_ceretkova:
Ahojte, nejaké tipy ako najjednoduchšie píliť žel… @michaela_ceretkova píľ to normálne motorovou pílou ak potrebuješ, kúpa novej reťaze ťa nezruinuje 13-20€, píle sa nič nestane a veľmi pravdepodobne ani reťaziOdpoveď na príspevok od foox:
@michaela_ceretkova píľ to normálne motorovou píl… @foox mám s tým svoje skúsenosti. Chce to silnú pílu, tie švelere sú z veľmi tvrdého dreva a zčasti aj skamenené, vtlačené nepovšimnuté úlomky kameňa urobia z reťazou krátky proces.. Ked som to pílil večer, normálne z toho lietali iskry. Obyčajná reťaz je raz-dva kaput, Existujú aj karbidové tvrdené reťaze, ale sú asi 3x drahšie a veľmi zle sa brúsia.. Z môjho poľadu tie švelere nestoja za to. Je to hunus čuchať, páliť, rezať skladovať a všeobecne manipulovať s tým. Ja kúrim v obývačke krbom, stačí priniesť do obyvky kus podvalu a smrad tri dni nevyvetráte.Odpoveď na príspevok od zicher:
@foox mám s tým svoje skúsenosti. Chce to silnú … @zicher som bývalý železničiar, viem aj rezať pílou, dokonca som nedávno podvaly doma rezal a to malou elektrickou makitou, tak viem svoje. Ide to ako nič. Reťaz tiež v pohode, stačilo pribrúsiť, však si miesto rezu očistím ak treba, to dá rozum nie? Napokon, nevieme, čo s tým chce ďalej robiť, či páliť alebo použiť, to je jej vec