Zapojenie Fotovoltaiky

Ahojte.Mam 3x panel o vykone 260w jeden.Kazdy ma zhruba 30V Do kopi cez 90v Aky regulatr pouzit?MPP Lebo vatsina je na 12,alebo 24V Ale ja tam chcem dat 90 a viac.a panely maju pripoky len seriovo.+-+- A na 3 panely je to vela.Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin98701:

Ahojte.Mam 3x panel o vykone 260w jeden.Kazdy ma …
@martin98701 Neviem čo z toho plánuješ, ale pravdepodobne tých 12-24V o ktorých píšeš je výstup z MPPT, nie vstup...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@martin98701 Neviem čo z toho plánuješ, ale prav…
@frantisekca Chcem to napojit na baterku a dalej.Ale vatsina regulatorov ma prikon maly, ma do 100v Co sa pouziva,ked mankekto na stereche aj 10 panelov?
Odpovedať

@frantisekca Chcem to napojit na baterku a dalej.…
@martin98701 MPPT regulátory majú uvedené vstupné napätia, výstupné U a tiež výstupné I a plus ďalšie udaje. Sú aj meniče s MPPT atď... Ponuka je široká, vyberá sa podľa plánovaného použitia a plánovanej zostavy.
Odpovedať

Ahojte.Mam 3x panel o vykone 260w jeden.Kazdy ma …
@martin98701 naštuduj si sériovo-paralelne zapojenie... Ak toho nie si schopný, volaj človeka, čo toho schopný je. Žiadny panel nemá predprípravu len na zapojenie sériovo...
Odpovedať

@frantisekca Chcem to napojit na baterku a dalej.…
@martin98701 nehraj sa s elektrinou, keď tomu nerozumieš. Zuby si tiež neplombuješ v pivnici sám... https://www.tipa.sk/sk/konektor-pre-s...
Odpovedať
260Wp to budú staršie panely, predpokladám že zadarmo. Tieto tri panely zvládne s prehľadom aj MPPT reguátor z ali za 20 euro. Príliš málo informácii radiť ďalej. Investoval by som už ale minimálne do epeveru, cena cca 80 euro. Údaj 12/24/48V nemá nič spoločné s výkonom panelov. Ak sa do fotovoLTIKY nerozumiete nechajte to tak a venujte sa radšej rodine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?