Záhradný domček (základ, hrúbka stien)

Ahojte, chcel by som si postaviť záhradný domček a zaujímajú ma dve veci: -je hrúbka stien 70mm drevo postačujúca na občasné prespatie cez víkend? Máte niekto s takým domčekom s hrúbkou 70mm skúsenosti? Izolovaný bude len od podlahy a strechy. -ako je ideálne domček postaviť, premýšlal som že na pätky usadené v zemi. Domček by to mal umožnit, nakoľko sa dá montovať aj na zemné skrutky. Prípadne odporúčate takúto montáž domčeka na skrutky? Počul som aj že sa to dá položiť na zámkovú dlažbu? Ďakujem
Odpovedať
zdravim, my sme robili tiez zahrany domcek svojpomocne no nie z dreva. pouzili sme kvalitne sendvicove pir panely z balex metalu. stacilo nam ich len namontovat na kovovú konštrukciu a vybavené :) oni uz su zateplene :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od thomasa:

Ahojte, chcel by som si postaviť záhradný domček…
@thomasa "-je hrúbka stien 70mm drevo postačujúca na občasné prespatie cez víkend? " - prespať sa dá aj v stane, čo má stenu necelý milimeter. Takže hrúbka steny je úplne irelevantná na to, či sa bude dať prespať alebo nie. V lete môžeš spať aj keď bude mať stena 5 cm. V zime bez kúrenia neprespíš ani keď bude mať stena 40 cm. V prvom rade si urči rozmery. Ak sa zmestíš do 25 m2, tak ti stačí ohláška. Ak nie, budeš potrebovať stavebné povolenie a teda aj projekt, ktorý všetky tvoje otázky vyrieši. Hlavne si vyber, z čoho ho chceš stavať. Potom vzhľadom k materiálom si navrhni konštrukciu a skladbu stien, podlahy a strechy. Alebo to chceš stavať z masívneho dreva o hrúbke 7 cm? Ako drevenicu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dasena82:

zdravim, my sme robili tiez zahrany domcek svojpo…
@dasena82 za mna skvela volba materialu na stavbu takeho zahradneho domceka 👍️ v pohode sa to da zvladnut svojpomocne aj s takymito sendvicovymi pir panelmy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?