Zahradny domček

Dobrý deň , plánujem postaviť záhradný domček na náradie 2,5x 5 m. Kostra bude z joklu 5x5 cm a plašť z purpanelov 3 cm hrubých a strecha z 4 cm hrubých . Podlaha bude z osb dosák 1,5 cm uložená naprieč na jaklových profiloch vzdialených od seba 1m . Neviem ako nechať priestor pod doskami - vyplniť to kamením , nechať ho voľný - pod doskami je hlina , vložiť polystyrén - jedná sa o to aby dosky nevlhli. Okolie domčeka - je na miernom svahu - plánujem okopať a vystlať kamením poprípade vložiť drenažnu ruru . Ďakujem za radu .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozefpo:

Dobrý deň , plánujem postaviť záhradný domček na …
@jozefpo 15 mm OSB doska na jokloch vzdialených 1 m sa bude prehýbať. Povedal by som dokonca, že sa prelomí. 15 mm OSB doska je rozhodne malo a rozstup joklov 1 m veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked to s tou podlahou takto myslis vazne radsej by som dal zamkovu dlazbu. 15mm osb prelomis lahko. Ked uz tak vodevzdornu preglejku ale aspin 25mm a zmensi rozostupy podla nej nech to vychadza aspon 50cm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozefpo:

Dobrý deň , plánujem postaviť záhradný domček na …
@jozefpo Tak ako hovorí kolega vyššie. Podlahu z OSB pod 20 mm ani neuvažuj, podporné hranoly v rozpone max. 500 mm,... a OSB s perodrážkou!
Odpovedať
Ďakujem pekne a na obvod 2x2,5. 1,5 osb staćí?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?