Diskusiu odoberá 1 človek

Záhradka pred domom

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu, ako oživiť predzáhradku na fotke. Plánujem vysadiť trvalky, avšak nie som si istá, ako celú predzáhradku zjednotiť. Predná časť má doobedné slnko, potom je v celej časti už iba tieň. Ďakujem za každú radu 🙂
Odpovedať
Ti kamene pri stdni sa nedaju pouzit na skalku? Ja by som ich vyskladala niekde od rohu a zacala by som sklakou a pokracovala nejakou hustou vysadbou na sposob anglickych vidieckych zahrad
Odpovedať
Profilova fotka
tak v tom pripade volte rastlinky ktore su vhodne do polotiena - nezabudky, levandula, bergenia, hosta. potom by som asi kombinoval aj vysky rastlin. asi by nebolo od veci si to zakreslit nejako na papier popripade povytlacat obrazky rastliniek pre lepsiu predstavu rozlozenia :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od michaelaci:

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu, ako…
@michaelaci ja by som možno skúsila biele hortenzie, namulčovat kôrou, ale nie som odborník, takže to je iba moja rada 😉
Odpovedať
https://www.zahradnictvi-flos.cz/trva... tu alebo na inej stránke, kde ponúkajú hotové záhony by som si vybrala podľa stanovišťa. mne by sa tam hodili trvalky, také, aby to tam pôsobilo ako v lese, paprade a pod. rôzne odtiene zelenej, a štruktúr listov, a ku plotu aj niečo farebnejšie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michaelaci:

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu, ako…
@michaelaci do pozadia hortenzie kalinoliste alebo metlinate, podla toho, v akej ste oblasti, kombinovane s travou perovec, pred to trvalky - salviu, kocurnik, medzi to travy a gauru, dopredu levandulu, prestriedat s niecim stale zelenym - napriklad heuchera - su rozne druhy. Medzi to vysadit okrasne cesnaky, tulipany, aby sa bolo na co pozerat uz od jari.
Odpovedať
Profilova fotka
vyvaruj sa vysadbe pod smrekmi, tam len zamulčuj, mimo dosahu koruny uz mozes sadiť. Tie kamienky a haky baky odtial odnes..
Odpovedať
Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady ☺️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?