Vyvýšený záhon z plotových betónových panelov

Zobraz úvodný príspevok
Susedom zostali nejake betonove panely co sa pouzivaju na stavbu plotu. Premyslal som ze z toho urobim vyvyseny zahon. Nejake napady ako to pospajat mam ale hladam ci iekto nerobil nieco podobne a nema nejake elegantne riesenie ktore nebude moc vidiet. Original plotovy stlpik sa mi nechce kupovat a chcem to rozoberatelne. Dik (otazku namiesto diskusie som dal omylom)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@patricia123456 Doma pozvárate na rozmer aký Vám treba.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte, rád by som sa spýtal, chcel by som "zbúchať" niečo podobné z plotových dielcov. Rozmery 4m dĺžka, 1m šírka, 0.5m výška. Otázočka znie, dajú sa tieto platne rezať ? Čo som pozeral na webe tak majú v farbe grafit rozmer 2m x 0.5m výška. Tj. potreboval by som ich 5, len ten piaty potrebujem rozdeliť na polovicu. A druhá otázka znie, či použiť na spájanie a do rohov originál betónové stĺpiky priebežné a rohové, len neviem, či aj tie nie je problém rozrezať alebo použiť vyššie spomenuté hliníkové profily, ale tam mám dilemu, či sa dá zohnať nejaký priebežný hliníková profil tvaru H. Ďakujem.
Odpovedať
@hotairsk ano daju, tu velkost záhonu mame aj my 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@Panak Ahoj, prosím o skúsenosti, akosi nakoniec vyriešil to rohové spájanie ? ako si po čase spokojný? ide Jar a taký nejaký vyvýšený záhon bude moj plán na úvod 🙂 .... niečo v tvare písmena E 6x2m.
Odpovedať
Profilova fotka
Chcelo by to isto nejakú fotečku 😄
Odpovedať
Profilova fotka
No už som našiel za primeranú cenu plotové dielce s imitáciou dreva, už len vymyslieť ako to pospájať (bez betónovania do zeme), nikto nerealizoval ? zdá sa že @Panak tu už nemá profil 😞
Odpovedať
@portianko pozvaras si 2 Ucka dokopy, das pozinkovat a mas rohovu spojku. Tak isto spravis prechodovu spojku. Robota na doobedie+ zinkovanie. PS sprav si ich dlhsie o 10-15cm, aby si ich zapichol do zeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba budem to musiet ale aj pozdlzne spojit, aby sa to nerozislo, nie ? (ale aj ked som zvaral 2x v zivote, uz si hladam L / U profily a asi to tak nakoniec spravim, aspon sa naucim zvarat konecne 🙂
Odpovedať
@portianko to aj keby si tymi elektrodami zlepil a nezvaril malo by to vydrzat 🙂
Odpovedať
@portianko Akurat som to zene slubil, ze to bude tohto rocny prvotny projekt, lebo jar sa blizi (a chce sadit) tak sa podelim o foto :-Zajtra podla pocasia a chuti mozno i zvaracku vytiahnem a pozvaram si spojky, ked najdem vhodny profil v garazi.
Odpovedať
@rkorba mal si si to dat ako záverečný projekt minulého roka, už by si v ňom odpad kuril 😊 ale ani teraz nie je neskoro, len cez zimu sa záhradný odpad v zahone krásne rozlezi a ešte máš kde správať všetky jesenné zbytky zo zahrady
Odpovedať
@zita19 nic nie je idealne a treba robit kedy sa da, bohuzial taka je dnesna uponahlana doba. Cakal som na lepsie pocasie, lebo mi to bude plnit bager zeminou 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Z Uckoveho profil do ktoreho vojde betonovy dielec pozvaras spodny a horrny ram pod 45uhlom. Spodby osadis do roviny povkladas dielce a hornym zaistis ... tlak zeminy to zaisti.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr ano nakoniec tu to bude qsi riesenie, Hladal som ale nenasiel, kde najst U profil so svetlou sirkou 50mm .... Nemate niekto tip ? Hutnicke predajne mali len prilis hrube profily a cena 40m vysla cez 400€ co je moc 😉
Odpovedať
@portianko strasne to zdrazelo, ked chce clovek spravit vacsi zahon (ja planujem z 20 panelov) tak je nemyslitelne robit konstrukciu z hornych a dolnych jaklov 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba no mne to vychadza na nieco podobne ... 18 panelov 😉 preto kazda rada dobra 😉 Mozno by stacilo do rohov vecsie L-ka, zatlct aspon 80cm do zeme a konce panelov rezat diamantom do 45stup. Uhla. Pripadne aj zlepit niecim ako mamut.
Odpovedať
uf toľko roboty ked už kríže neslúžia? či to do fitka? a u mňa ešte padá sneh a vy už chcete sadiť mrkvičku, lebo ani nič iné sa už nesadí, všade sa griluje
Odpovedať
@portianko ja napredujem 🙂 Otec povedal, nic nekupuj pouzijeme vsetko co mame doma ta tak som ho posluchol a vynechal nakup predrazenej Jakloviny! Vcera som pozrel skladove zasoby a nasiel pozinkovanu pasovinu, co mi ostala zo stavby domu a narezal som si cca 20cm kusy, poohybal, navrtal a pouzijem na spajanie panelov v kazdom rohu po 2ks. Investicia len do srobov na prichytenie. Foto neskor 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba panely mam uz doma, a skusim to len v rohoch uchytit, nasiel som tiez zo zasob uholniky co v starom dome mali namiesto prekladov. Cakam kym bude teplejsie.
Odpovedať
@portianko pekne panely, ja som kupil s klasickym vzorom stiepaneho kamena 🙂 Do konca tyzdna ich postavim a dam foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba som zvedavý na to spájanie ... počkám a poučím sa 🙂
Odpovedať
@portianko je to jednoduche, najprv som chcel spajat z vnutornej strany koli dizajnu, ale potom zvitazil zdravy rozum a spajat ich budem z vonkajsej strany, kde bude posobit najvacsia sila!
Odpovedať
@portianko paci sa, islo to celkom rychlo a za poobedie v trojici sme spravili 75%, ale zacal som citit chrbat z toho neustaleho predklonu a nosenia panelov, tak sme si nechali i na buduce 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý zdravím.my sme urobili vyvysene na výšku 1m s využitím zadným plotom klasické stlpy a teraz ma obchádza strach ze to panely nevydržia.. ten tlak zeminy .ak to na zimu budem aj prikrývkat Ale potom ma zas napadne predavaju plechove kvetinace na vyslu 80cm a tie to vydrzia..co vy na to ?.. .
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja_simon oprava foto
Odpovedať
zdravym vas otazka k tym zahonom davate tam aj mopovku alebo dajaku foliu po obvode dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím všetkých, tí, ktorí máte spravený vyvýšený záhon z betonového plotu, chystám sa robiť niečo podobné o rozmere zahonu 2x1m. Jediné obavy mam z toho, ci betónový plot vydrží tlak hliny a náhodou nepraskne, keďže ma dĺžku 2m. Nemôže sa to v strede prehnut a prasknúť? Dakujem za radu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od knapko9:

Zdravím všetkých, tí, ktorí máte spravený vyvýšen…
@knapko9 prehne sa a praskne kazdy jeden, ale to zelezo v platni to udrzi.
Odpovedať
u nas sice takto,z bokov je to vyskladane z kamenia,predok dtcka stare,uz sme nevedeli,co s nimi tak sme urobili takto a sadime tam.Ale bolo asi muza ukecam,ked nam tiez zostane z plotov,ze by to takto oplastili.Super inspiracia.A susedia buduci s nad co si poriesie s nedostavanou garazou,co sa uz rozpada.Muz sa s tym hrat uz nechce.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja som si to spravil takto... sroby som zatrel maltou... z vonku to budem striekat na bielo... skusal som to dat do toho oceloveho profilu L kupil som za 110euro a zbytocne v pieskovej zemy to drzat nechce... aj ked som to zatlkol do 70cm hlbky tak sa mi to kyvalo... takto to drzi... a po nastriekani na bielo sroby nebudu vidno...😁
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?