Odpoveď na príspevok od katlud:
Ahojte, môžete mi niekto poradiť overenú firmu, … @katlud ahoj, prosím Ťa, aj ste to realizovali? My tiež potrebujeme predať, odstrániť naše staré humno. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.Odpoveď na príspevok od katena18111:
@katlud ahoj, prosím Ťa, aj ste to realizovali? M… @katena18111 Humno odstrániš, ale čo urobíš so stodolou? Tú si necháte ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@katena18111 Humno odstrániš, ale čo urobíš so st… @petersd s akou stodolou? Žiadna nie je 🙈iba humnoOdpoveď na príspevok od katena18111:
@petersd s akou stodolou? Žiadna nie je 🙈iba humno @katena18111 Opíš, čo to je u Teba humno.Odpoveď na príspevok od petersd:
@katena18111 Opíš, čo to je u Teba humno. @petersd humno je to isté čo u teba stodola, ej kiež by som ju na pozemku mal, žiadne búranie, ale totálna rekonštrukciaOdpoveď na príspevok od foox:
@petersd humno je to isté čo u teba stodola, ej k… @foox Mýliš sa, nie je to to isté! Humno je humno a stodola, je stodola. Humno je, alebo môže byť, iba časťou stodoly. Humno môže byť aj samostatné, no vtedy nemá žiadne drevo (napr. na odpredaj). Iba preto som otvoril túto tému "názvoslovia", aby nám to bolo jasnejšie 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@foox Mýliš sa, nie je to to isté! Humno je humno… @petersd tak ti neviem, u nás je humno pozemok a stodola je stavba, ale už som počul označovať slovom humno aj tú stodolu 😁 Dedo tak označoval časť, kde sa cepami mlátilo obilie, ale to už som nevidel nikde a asi ani neuvidímOdpoveď na príspevok od foox:
@petersd tak ti neviem, u nás je humno pozemok a … @foox v "našom kraji" je humno označovaný priestor kde sa dáva seno :D stodola som nikdy od starých rodičov nepočul. Len maštaľ a humno. človek sa tu aj podučí niečo. Ani som netušil že môže byť viac významov pre "humno".Odpoveď na príspevok od foox:
@petersd tak ti neviem, u nás je humno pozemok a … @foox Áno, Tvoj dedko to označoval správne, resp. tak ako sa tomu hovorilo všade na SK, dokonca aj v CZ. Humno bol priestor, kde sa cepami mlátilo obilie. Ľudia si ten priestor časom zastrešili, aby na to nepršalo. Neskôr prišli na to, že nemusia vytvárať samostatné humno a povedzeme aj s prístreškom, a že je lepšie, ak na humno budú používať časť stodoly. Zvyčajne je to tá hlavná prostredná časť s veľkými vrátami. Teda ak niekto chce "zbohatnúť" na predaji starých dosiek z tej starej "drevostavby", čo ju zdedil po starých rodičoch, tak musí predať stavbu (rozumejme stodolu) a nie len humno. Za humno by nedostal nič. 🤣Odpoveď na príspevok od katena18111:
Pridávam fotky, co my voláme humno. Možnože to je… @katena18111 No, nie... Fakt to asi nebola stodola. Vyzerá na to, že Ty máš pozostatok originálneho starého humna. Najmä aj, ak to tak označovali aj Tvoji starí rodičia. Ale na fotkách sa zdá, že to asi nik nekúpi a skončí to v peci. Tí výkupčí starých drevostavieb sú riadni špekulanti a chcú len akostné drevo.Odpoveď na príspevok od petersd:
@katena18111 No, nie... Fakt to asi nebola stodol… @petersd toto humno má vyše sto rokov, samozrejme, otec pred rokmi menil strechu. Humno je to od nepamäti. Práve tam ideme stavať rodinný dom, čiže,musí ísť preč. Aj myslím, že to nebude vhodné na odkup, skôr mi išlo o demontáž. Nuž ale, nič sa nedá robiť, poslala som fotky do firiem, ak sa nik neozve, urobíme brigádu.Odpoveď na príspevok od katena18111:
@petersd toto humno má vyše sto rokov, samozrejme… @katena18111 este skus dat za odvoz kto si demontuje. Mne sa tak podarilo najst na rozpbratie strechy ked sme menili.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@katena18111 este skus dat za odvoz kto si demont… @sousedekovci89 veru vyskúšam, ďakujem. Možno sa niekto nájde.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@katena18111 este skus dat za odvoz kto si demont… @sousedekovci89 Zobrali aj s azbestom ??? 😁😁😁Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Zobrali aj s azbestom ??? 😁😁😁 @petersd ja som mal na dome skridlu. 😃 stodolu nemam. Ale ak je tam azbest ano to je problem.