Odpoveď na príspevok od dedo758:
Ak je to 1/2" záhr. ventil s 3/4" závitom na výst… @dedo758 Ono sa to vyrába, len neviem kde to zoženie u nás... https://www.colortap.it/en/product/aq...Odpoveď na príspevok od melvik:
zdravim , mam taku otazku je neaky možny sposob a… @melvik a k čomu ti je perlátor na záhrade?,na polievanie iste nie, mám ho ešte v systéme kúrenia tam je tiež k ničomu, slúži len na uzavretie-otvorenie prietoku, perlátory sú bežné na pákových batériách, akurát okrem prevzdušnenia sa na sitku usadzuje nečistota jemný piesok s vody a treba ho čistiť, vodu ohrievam len na 40 st a z toho sa veľmi kameň netvoríOdpoveď na príspevok od melvik:
zdravim , mam taku otazku je neaky možny sposob a… @melvik A načo Ti je perlátor? Okrem sitiek, čo spomína @duzu, jeho základnou funkciou je zabrániť rozprskavaniu vodného prúdu pri dopade na tvrdú prekážku. Niečo podobné ako tie rôzne sitká, ježovce, v pisoároch na mužských verejných záchodoch...😉Odpoveď na príspevok od melvik:
zdravim , mam taku otazku je neaky možny sposob a… @melvik Použí takýto "sač", takto sme familiárne nazývali prevlečnú maticu ku šrubeniu. Keď treba daš ich aj 2 za sebou - najprv 3/4" a za ním na 1/2"... Záleží, aký perlátor zoženieš. https://www.livero.sk/driek-a-matka-3...Odpoveď na príspevok od petersd:
@melvik A načo Ti je perlátor? Okrem sitiek, čo … @petersd na celkom obyčajnej pákovej batérii si nastavím akýkoľvek prietok od úplného "cvrlikania "až po max prietok, tak isto na celkom obyčajnom sprchovom nadstavci, u mňa to ide jednoduchšie nikdy sa neoparím lebo ohrievam len na 40st, tam treba akurát sem tam prejsť celú dráhu zvislo i vodorovne aby sa tam neusadzovalo nič , nie je tam žiadne tesnenenie len je to do kužeľa to je výhoda v porovnaní na starých ,kde bolo akékoľvek tesnenie, časom sa každé poškodilo skôr nedávno som bol v kúpeľoch a tam ma prekvapil suchý pisoár , nie je cítiť žiaden zápach ani sa to nešpiní, od vody,močuOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd na celkom obyčajnej pákovej batérii si n… @duzu ... nepochopil som ale, čo to má spoločné s témou, resp. s tým, čo som napísal ja (?) 🫠Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu ... nepochopil som ale, čo to má spoločné s… @petersd spoločné to má že sa nebude rozprskávať, perlátor akurát šetrí vodu jednoduchšie , ved to je jeho základné použitie , alebo nie?Odpoveď na príspevok od duzu:
@petersd spoločné to má že sa nebude rozprskávať,… @duzu aha,... jasné!Odpoveď na príspevok od duzu:
@melvik a k čomu ti je perlátor na záhrade?,na po… @duzu vies načo ? nato že mam vyvedenu vodu z domu na zahradu. ja tu vodu a hlavne deti v lete pijeme, a občas sa stane že s toho vypadne neaky bordel. pozri si sitko v kuchyni po roku ako vyzera. tak preto aby som vyfiltroval ten "bordel"Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@dedo758 Ono sa to vyrába, len neviem kde to zož… @frantisekca toto je mega. len som to nikde nenašiel ani v čine. ešte pohladam možno sa ešte zadariOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd na celkom obyčajnej pákovej batérii si n… @duzu troška nerozumiem ako mi ma tato info pomocť? alebo o čo tu ide ?Odpoveď na príspevok od melvik:
@duzu vies načo ? nato že mam vyvedenu vodu z do… @melvik mam studnicnu vodu a sitko v kuchyni ci inej baterii som cistil zatial iba 1x aj to len preventivne z dovodu vodneho kamena. Bordelu tam bolo fakt minimum. A ten akoze bordel co ti z toho kohutika vyjde myslis ze co sa stane? Telu nijako neuskodi to horsie su rozne bakterie a podobne co mozu byt vo vode a to ziadne sitko/perlator nezastavi.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@melvik mam studnicnu vodu a sitko v kuchyni ci i… @sousedekovci89 pozri ja som to sitko po roku cistil videl som ako vyzera. neviem aky je problem že tam chcem dať sitko. pytam sa nazor či existuje neaka redukcia nato alebo nie. v podstate som odpoved dostal ano existuje len neviem kde to zohnat :D 50% uspechu. každy ma ine priority. videl som sitka necistene 5 rokov dakujem dobru chuť takej vody.Odpoveď na príspevok od melvik:
@sousedekovci89 pozri ja som to sitko po roku ci… @melvik ja ti len pisem ze to co kazi chut vode nie je ta troska zeleznych omrviniek a prachu ale uplne ine faktory. Tie ciastocky ani nemenia chut vody ani neskodia ludskemu telu. Nic viac nic menej. Reagoval som preto tak, aby tu nevznikali dohady o ich skodlivosti ako si nepriamo naznacoval svojim prispevkom.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@melvik ja ti len pisem ze to co kazi chut vode n… @sousedekovci89 ja som na nič nenaznačoval ani to nebola pointa prispevku. iba som chcel vedieť či niečo take je tam to malo skončiť. :) nevravim že to meni chuť vody to viem že nie. ale prečo piť hrdzave čiastočky ked nemusim ? nedavno som som si naplnil pohar vody a ked som sa šiel z neho napiť neskor videl som na dne dosť nazvem to kalu. tak moc mi to po chuti nebolo. hlavne nechcem aby to pili deti. bodka