Úprava pôdy pred sadením trávy - zemná fréza

Ahojte. Potreboval by som požičať zemnú frézu - kultivátor, ktorým by som chcel rozrobiť a zrovnať pôdu pred vysievaním trávy. Plocha je cca 150m2. Robím úpravy terénu na etapy. Pôvodne som to robil rotavátorom ale nie je to ono a dosť sa ten stroj trápi pri tom. Viete kde by sa tento stroj dal požičať v okolí Trnavy, Hlohovca?
Odpovedať
Aj v obi požičiavajú, kukni na ich strankach
Odpovedať
Ja som požičiaval frézu v Trnave u Jurigu: jurigatools
Odpovedať
Profilova fotka
to nestačí pokopať a pohrabať? Alebo robíte green pre golf? Úspešne používam záhradu (trávnik na nej) 30rokov, bola zavezená búračkou z hlineného humna, občas vysypem do riehlbín zvyšný kompost, stiahnem zaťaženou foršňou, všetko je zelené.
Odpovedať
@kajo873 to ozaj pre 150m2?a k čomu sú hrable,alebo nevieš čo je to?príbeh zo školy , mali sme sadenie a učitelka si pýtala hrable a on že čo to je , ked na ne stupil a dali mu po čele , zrazu na ne nadával, pokiaľ budeš niečo hľadať budeš mať dávno hotové a nemusíš na fitko
Odpovedať
@duzu @jan45 Tato som upravil už 6 árov trávy (ručne), dal sieť proti krtom, ručne navozil 3cm hliny a vysial trávnik, pred dvoma rokmi. Verte viem čo sú hrable, fúrik a drina 😉 viď foto Teraz keď si to predstavím je mi z toho špatne. A hlavne terén je nerovný, zarastený a hlina je veľmi tvrdá, miestami ujazdená ťažkou technikou, keď uschne tak ani rýľ do nej nejde... potrebujem to rozkypriť. @ivan_1988 paráda, presne toto potrebujem. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 pri takejto zemine bez skyprenia rotavátor nepomôže, poorať zapieskovať, humu, vysiať lucerku, poorať na zeleno, alebo trávový koberec. Ale ja by som to osial ako lúku a kosil.
Odpovedať
@kajo873 ak ste to už prebehli rotavatorom, tak nerozumiem prečo by to malo byť tvrdé a ujazdene. Alé najideálnejšie by to bolo poorat, čím skôr zakedy mrzne, aj keď je to asi suché, a potom to rozbyt s tým rotavatorom, možno pobranit. Potom zasiať trávnik a povalcovat poriadne. Tým rotavatorom by som to prebehol možno aj viac krát.
Odpovedať
@kajo873 tiež som z Trnavy, ale pre frézu som išiel do Chorvátskeho Grobu (malá požičovňa Dugam, majú aj web, cenník, online rezervácie) ... Obi tú frézu v Trnave nemá ... A čo sa týka tých kecov tu, to si nevšímaj ... Tá fréza je totálny poklad, za pár eur som si krásne rozrobil celú zem na záhrade na úplný prach ... Následne sa dala krásne a dokonale zrovnať ... To ručne nikdy takto nespravíš ... Ale ak môžem odporučiť, lepší efekt dosiahneš, ak si tú záhradu pred tým prekopeš na hrubo ručne alebo s rotavátorom .... Dá sa aj bez toho, ale takto bol efekt najlepší 🙂
Odpovedať
@jozik123 Rotavátorom som to robil pred dvoma rokmi tú časť čo je na foto, tiež som ho mal požičaný, ale to len skákalo nebolo to ono. Tá zemná fréza Tú časť ktorú chcem teraz robiť nebola ešte rozrobená. A orať to asi nepôjde keďže je to veľký sklon, báger mal čo robiť aby sa neprekotil keď stál bokom..
Odpovedať
@jan45 alebo si predsalen pozicat tu zemnu frezu a v jedinom kroku pripravit zeminu na siatie travnika.... co bude jednoduchsie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?