Travnik burina

Dobry den chcel by som sa spytat je na takyto druh travy postrek? Neviem sa toho zbavit😄dakujem
Odpovedať
Pravidelným kosením sa to neoslabuje? Lebo my sme tiež takéto mali a nič som na to nedával, len som kosil a teraz po tom nie je stopy.
Odpovedať
@tomas43 no uz stym bojujem dlho mozno na nizsie kosit a hlavne pravidelne lebo postreky som skusal rozne a nic.
Odpovedať
@cemokrc No u nás ani nebolo treba, pravidelné kosenie, na nižšie a nemám problém, jasné že to nebolo po dvoch koseniach, ale postupne som sa toho zbavil. Dnes s tou burinou je veľký problém.
Odpovedať
@cemokrc Táto téma sa tu pomerne dosť opakuje. Ono, ťažko nájsť postrek na konkrétny druh buriny. Potrebuješ selektívny herbicíd na ničenie odolných dvojklíčnolistových burín. Tráva je jednoklíčnolistá, takže totálny herbicíd ako Floraservis Bofix by ťa toho mal zbaviť. Účinné látky (klopyralid a fluroxpyr) spôsobia zmenu farby buriny, ktorá postupne úplne vyschne. Na 3 litre vody sa odporúča 40 až 60 ml prípravku, ak sa nemýlim, ale to máš v letáčiku. Druhá alternatíva je AgroBio Bofix, je to to isté, ale iný výrobca. Dodrž pokyny na postreku, uvidíš, že to zaberie. Keď to postriekaš, po aplikácii prípravku je odporúčané kosenie minimálne po 72 hodinách (3 dni). Viac nájdeš toho tu → https://www.topbyvanie.sk/magazin/naj...
Odpovedať
@cemokrc Kosit, kosit kosit.
Odpovedať
@dendo015 ale ta burina je tiez jednoklicnolistova, teda bofix mu moc nepomoze. @cemokrc Ak je to jezatka tak puma. My sme mali podobne - pyr, neviem ci je to to iste, ten sme rucne vytrhavali (po dazdoch najlepsie). Travu polievali a hnojili, kosili casto a nizko a uz to vobec nemame. Teraz mame zas ine, ale na to pomaha bofix.
Odpovedať
@cemokrc postreky velakrat nic nevyriesia, ved aj u nasich sa dialo presne toto iste, mohli pouzivat, co len chceli. istu dobu s tym travnikom proste neurobili nic.
Odpovedať
postrekov som vyskusal kvantum a efekt ziadny, to su zbytocne vyhodene peniaze, tej buriny je teraz ozaj velmi vela a trafit dobry postrek akurat na to na co potrebujes to je dost umenie podla mna. Najidealnejsie je na kratko kosit a pravidelne.
Odpovedať
@cemokrc ta burina je Lipnica rocna, nieje na to postrek ani nic zial
Odpovedať
@suky96 dakujem za odpoved aj ked si ma nepotesil😄
Odpovedať
Zobrať vypichovak, vytiahnuť aj s koreňmi. Nikdy nenechať vykvitnut aby sa nevysievala je zátka je jednoročná tráva, ak eliminuje vysemenovanie eliminujes aj jej výskyt. Ale nikdy sa jej úplne nezbaví, lebo semena donesú vtáci, vieto a aj vy na topánkach.
Odpovedať
@cemokrc neviem ci mas vertikutator, tym by to pomohlo prebehnut. On rozseka tie trsy a potom ta trava rastie trosku kulturnejsie. Ale celkovo ako vidim tu travu, treba vertikutovat kosit a hnojit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igor256 Podľa všetkého, ako sa uvádza nižšie, je to Lipnica ročná na 100 %. Pridávam stanovisko odborníka: Bohužiaľ, na lipnicu ročnú zatiaľ nie je zaregistrovaný žiadny prípravok. PUMA EXTRA nemá na lipnicu žiadny vplyv - dokáže z trávnika odstrániť len širokolisté trávy ( ježatka, mohár). Vertikulácia na lipnicu vplyv nemá. Ak by ste ju chceli z trávnika vyhrabať, môžete použiť nadstavec s drôtikmi na vyčesanie trávnika, problémom je však osivo, ktoré sa vysemenilo a postupne vzchádza. @cemokrc V tomto prípade by mohol mať Bofix lepší účinok vzhľadom na spektrum rastlín, ktoré likviduje. Prípadne by som možno odporučil zvýšiť trocha koncentráciu Bofixu a na každú rastlinku nastriekať individuálne. Je tam maličká šanca, že pracne by si ju mohol vyhubiť. Ale asi to nie je teda úplne reálny scenár.
Odpovedať
@cemokrc toto pravidelne šklbem aj s koreňmi, má ich riadne. A treba šklbať kým to ide do kvetu.
Odpovedať
@cemokrc Toto je ježatka a na to kosenie nezabera, lebo keď trávu pravidelne kosiš tak táto burina sa začne ťahať a rasť po zemi a zabíja to celý trávnik a na toto zabera len postrek puma extra, ktorý je pomerne drahý a druhá možnosť to vytrhať a z vlástnej skusenosti ja som to aj postriekal, ale zabera to veľmi pomaly a tak som to vytrhal a od vtedy už len sem tam sa vyskytne, ale to hned vytrhnem. Je to dosť pracné, ale keď to poctivo vytrhaš tak maš pokoj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?