Trávnik

Dobry den, mame na zahrade "travnik".. uvodzovky preto, lebo momentalne to travnikom nemozno nazvat.. co s tym prosim? porylovat / prevzdusnit / zbavit kamenov / zrovnat a vysadit? Nejaka ta burina mi nevadi, nic extra hrozne tam nie je, nepotrebujem dokonaly travnik,len nieco zelene a trosku zrovnanejsie . Dakujem vam za tipy. PS: s technikou sa tam nedostamem, max. na sirku dveri, ale nie je to obrovsky pozemok, kludne s rylom na par krat..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivana2203:

Dobry den, mame na zahrade "travnik".. uvodzovky …
@ivana2203 A ako často ho polievate? Či tam trávnik vôbec nebol a chceš ho teraz založiť?
Odpovedať
Profilova fotka
A to ste takto nasadili a nerastie? Či tam žiadny nebol? Ono bol dosť sucho, ako umenie ak vôbec niečo porástlo tento rok.
Odpovedať
Neviem, dokedy je mozne travnik posadit, ale mam pocit, ze uz je na sadenie fungl noveho travnika asi aj trochu neskoro, ci? 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od glopa:

Neviem, dokedy je mozne travnik posadit, ale mam …
@glopa zvycajne sa sadi od aprila do maja alebo koniec leta, cize august-september. samozrejme, ze je mozne zasadit travnik aj v lete ci na jesen, len tam je potom nutne prihliadat na to pocasie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od glopa:

Neviem, dokedy je mozne travnik posadit, ale mam …
@glopa Vôbec nie je neskoro, práveže začína to vhodné obdobie.
Odpovedať
Najlepsie obdobie na siatie travniku je jesen, kludne aj do konca oktobra - podla pocasia. Predidete vyschnutiu travniku a burine sa na jesen nedari.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubomird:

Najlepsie obdobie na siatie travniku je jesen, kl…
@lubomird akurát u mňa je už jeseň, listy na stromoch už hnedé a trávnik dávno vyschnutý, aspoň nemusím často kosiť, bežne býva trávnik zelený i v novembri pokiaľ poriadne pravidelne prší, hovorí sa že ak je viac ako +7 st. C rastie aj keby si ho kladivom zatlkal , ale ak je menej ani kliešťami ho nevytiahneš máš vlastnú vodu? u mňa ani potok netečie, ešte minulý týždeň 30-ky, teraz síce ochladenie a 5 kvapiek vody ale to už nezachráni a zo siete stojí 1,5Eur/m3, to bude výhodnejší umelý stále zelený koberec
Odpovedať
súhlasím s lubomird, najlepšie obdobie na výsadbu trávnika je jeseň. Najdôležitejšia vec pre založenie trávnika je pravidelná závlaha a teplota neklasajúca pod 10st. C. Kým vyklíčia semená treba pôdu udržiavať vlhkú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roberto11:

súhlasím s lubomird, najlepšie obdobie na výsadbu…
@roberto11 nie len pokiaľ vyklíči nová zo semena, siať sa môže hocikedy, ale stále pokiaľ je vegetácia potrebuje pravidelne vlahu , ináč vyschne a klíči až ked sa bude znova polievať alebo dážd, takže zelený u mňa niekedy na jar, niekedy prší dosť a trávnik je nonstop zelený,máme už tropické podnebie obdobie sucha a niekde kopa vlahy, u mňa ked je príval potok je väčší ako rieka a tečie všade i do domov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?