Odpoveď na príspevok od ivana2203:
Dobry den, mame na zahrade "travnik".. uvodzovky … @ivana2203 A ako často ho polievate? Či tam trávnik vôbec nebol a chceš ho teraz založiť?Odpoveď na príspevok od glopa:
Neviem, dokedy je mozne travnik posadit, ale mam … @glopa zvycajne sa sadi od aprila do maja alebo koniec leta, cize august-september. samozrejme, ze je mozne zasadit travnik aj v lete ci na jesen, len tam je potom nutne prihliadat na to pocasie.Odpoveď na príspevok od glopa:
Neviem, dokedy je mozne travnik posadit, ale mam … @glopa Vôbec nie je neskoro, práveže začína to vhodné obdobie.Odpoveď na príspevok od lubomird:
Najlepsie obdobie na siatie travniku je jesen, kl… @lubomird akurát u mňa je už jeseň, listy na stromoch už hnedé a trávnik dávno vyschnutý, aspoň nemusím často kosiť, bežne býva trávnik zelený i v novembri pokiaľ poriadne pravidelne prší, hovorí sa že ak je viac ako +7 st. C rastie aj keby si ho kladivom zatlkal , ale ak je menej ani kliešťami ho nevytiahneš máš vlastnú vodu? u mňa ani potok netečie, ešte minulý týždeň 30-ky, teraz síce ochladenie a 5 kvapiek vody ale to už nezachráni a zo siete stojí 1,5Eur/m3, to bude výhodnejší umelý stále zelený koberecOdpoveď na príspevok od roberto11:
súhlasím s lubomird, najlepšie obdobie na výsadbu… @roberto11 nie len pokiaľ vyklíči nová zo semena, siať sa môže hocikedy, ale stále pokiaľ je vegetácia potrebuje pravidelne vlahu , ináč vyschne a klíči až ked sa bude znova polievať alebo dážd, takže zelený u mňa niekedy na jar, niekedy prší dosť a trávnik je nonstop zelený,máme už tropické podnebie obdobie sucha a niekde kopa vlahy, u mňa ked je príval potok je väčší ako rieka a tečie všade i do domov