Trávnik

Ahojte. Potrebujem radu. Toto sa mi deje s trávnikom. Viem že sa to nedá takto z obrázkov ale. Neviem si rady. Neviem či je preliaty alebo suchý. Hnojil som ani nie mesiac. Zalievam každé 2-3dni. Na jar vertikutacia nanoseny substrát. Dosiate. Proste akokeby vysychal. Je to na viacerých miestach. Podložie je pravda že na preosiatu černozem ilovitu sa položil koberec. Asi 4 roky dozadu. Kým to vymením chcel by som to zachrániť. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brano17:

Ahojte. Potrebujem radu. Toto sa mi deje s trávni…
@brano17 osobne si myslím, že ho stačí zvertikulovať, prevzdušniť a nechať na pokoji. Ale nie v tomto teple, až ked sa schladí... Tráva je burina, netreba ju vymieňať.. Ked má priestor, tak sa rozrastie.. Ja jej venujem minimálnu starostilovsť.. Zjari jej dám na ciferník, riadne zvertikulujem, až zaplače, lebo sa až zdá, že je zničená a vyšklbaná.. Ale zdanie klame.. O dva-tri týždne sa nádherne zazelená. S polievaním opatrne.. Aj málo, aj veľa je zle. Stačí strčiť veľký šrobovák, alebo roksor do trávnika a podľa toho, ako ťažko-ľahko tam vniká, sa dá odhadnúť, či je premočený, alebo suchý.. Roksor tam nesmie ísť ani príliš ťažko, ale horšie je, ak tam vletí, ako do masla.. Premočené korienky odhnívajú a následne vyschne aj byľ, lebo zhnitý korienok nevie vyživovať byľ. Podľa mňa ho máš premočený.. Ak ho budeš kosiť na vyššie, tak tie suché lístky nebude tak vidno.
Odpovedať

Ahojte. Potrebujem radu. Toto sa mi deje s trávni…
@brano17 je otazka co mate za osivo a taky jak casto kosite jestli to nenechate prerust a pak sekate tim nektere traviny mohou takto schnout. Idealni bylo vycesat to muzete delat kdykoliv...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@brano17 osobne si myslím, že ho stačí zvertikulo…
@zicher inak s tym vertikutatorom mas pravdu. ja som po zime v zatienenom mieste vyhrabaval a odstranoval mach a bolo to az na hlinu. Som si hovoril, ze to bude podsievania. Nic som s tym nerobil a po 2 tyzdnoch taka trava ako vino. :D @brano17 Toto sa robi aj mne, ale popravde trosku na travnik kaslem, lebo nemam cas. Ale robi sa mi to na zopar miestach v takych kruhovych flakoch, nie velkych ale je to tam. Snad to zmizne. Kazdy rok je na tej trave nieco nove, co ma prekvapi, ale vacsinou to zmizne same. Ked sa strieda slnko, dazde v rozumnych intervaloch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@brano17 osobne si myslím, že ho stačí zvertikulo…
@zicher. Na jar som robil vertikutaciu. Ale teraz v lete nie. Obávam sa žeby padol celý trávnik. Ale aj asi moja chýba je,že sa starám až príliš. Už som vypol závlahu a nechám to na prírodu. Len tá vertikutacia ma pečie. Síce mám aj nadstavec na to také ostne. Myslím na aertifikáciu. Myslíš že by toto som mal použiť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@brano17 je otazka co mate za osivo a taky jak ca…
@raziel628 barenburg supersport. Ešte začiatkom mája bol krásny a teraz vyzerá hrozne. Asi ho nechám trochu vyrásť a potom pokosim. Či?
Odpovedať

@raziel628 barenburg supersport. Ešte začiatkom m…
@brano17 ja bych to kosil naopak pravidelne alespon 2x tydne, idealne 3x. At to houstne (trava houstne tim ze se seka). Ty vyschle mista bych vycesal rucne alespon hrabema. Taky bych zkusil vzit ryci vidle jak hlubo to zapichnete zda to nechtelo provest aerifikaci...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?