Stojan pre IBC nádrž 1000L

Profilova fotka
Dobrý deň, vie mi niekto potvrdiť alebo vyvrátiť či mi môj stojan pod IBC kontajner vydrží alebo sa rozpadne pod tlakom 1tony? Pozvaral som ho: nohy L profil 50x50x5mm dĺžka 2300mm. Spevnil som to pasovinu 50x5mm. Nohy budú zabetónované do hĺbky 50cm a ešte ich spojím betónovou platnou 5-10cm. Nohy pôjdu do betónu cca 20cm nad prvý priecny zvar od spodku. Vo finále bude stojan 180cm nad zemou a 50cm pod zemou. Zvládne L profil tlak 250kg na jednu nohu? Ďakujem za názor a rady
Odpovedať
Profilova fotka
@jakub_takac -tlak tam nie je problém, ale vzper, výška nie je veľká a pásovina zmenšuje vzpernú dľžku, malo by to byť bezpečné. Treba riešiť uloženie palety na horný rám, paleta má nosné priečky, tie treba podoprieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 rozmýšľal som že hore dám ešte jednu vsperu stredom tak ako je na palete. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Trochu sa mi nepaci ze vsetky pasoviny idu rovnakym smerom. Doprava sa to neztoci ale dolava moze. A asi by som to dal trochu do A.
Odpovedať
@jakub_takac mas to zavetrovane len jednym smerom, nevychytas vsetky bocne sily. No a ja by som dala vacsie plechy ako patky, nech sa hmotnost roznasa na vacsiu plochu betonu
Odpovedať
Profilova fotka
@karci123 Myslel som že to bude stačiť keď že to pôjde do betónu. Ale asi tam pridám pasovinu aj do opačného smeru.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Na pätách je návšteva pasovina cca 20cm...nevidno to je to zaborene v hline a tráve.
Odpovedať
Profilova fotka
Mal som čas tak som tam ešte navaril pasovinu do A.
Odpovedať
Profilova fotka
Z hornej strany som tiež zvaril spojnice.
Odpovedať
@jakub_takac ja by som to radsej vystuzil ELKOM istejsie pevnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
Natrete.....ešte to dám polmetra do zeme a zalejem betonom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@jakub_takac Ako funguje stojan na kontajner po jednom roku? Vydržala konštrukcia stojana opakované napúšťanie a vypúšťanie kontajnera? Urobil by si niečo inakšie ? Tiež by som chcel umiestniť kontajner do výšky cca 2 metre aby som mal samospád pre polievane.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavel_sensel ahoj. Stojan stoji zatial 🙂. Na konštrukcii by som nič nemenil. Akurát by som vymenil colovu hadicu za nejakú s väčším priemerom možno až taký ako má IBC kontajner prípojku. Voda z toho len vyteká polievať sa neda. Dalo by sa to upraviť tak že dať hrubšiu hadicu na posledných 5m porobiť dierky a koniec zaslepit. Hadicu hodis medzi paradajky a voda bude vytekať po celej dĺžke. Ak máš možnosť elektriky na mieste inštalácie sú aj čerpadlá do IBC kontajnera netreba ti konštrukciu. Hodis dnu zapnes a polievať. Ďalšia vec asi by som šiel do čierneho IBC kontajnera vyhnes sa riasam a kysnutiu vody ak ju máš napr. do polovice a dlhšie nepouzivas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
cierny urcite, alebo to proste staci natriet gumovou farbou, alebo obycko ciernou staci si inak zobrat hdpe odpadovu ruru 50mm a koniec zrezat aby tam ostalo iba to rozsirenie, nasledne nato si uz mozes dat 50mm hdpe redukciu na zavit aky chces ... ale na nejake daleke polievanie to aj tak nebude, nez sa trapit s konstrukciu, ak mas elek, dat cerpadlo ...ved su take aj na bateriu, vydrzia celkom dlho ...cely den polievat asi nebudes ...
Odpovedať
@shadowmilan prosim ta,pomoze proti riasam,ked obalim tu nadrz tou zelenou plachtou,co teraz vsetci vesaju na ploty 😁 ?
Odpovedať
zalezi ako dobre ju obalite 🙂 predsalen, je prehliadna 🙂
Odpovedať
@shadowmilan mas nejaky tip na gumovu farbu? Po rychlom gugleni som nenasiel nic schopne na plasty. Vacsinou mi naslo nieco v spreji, ale na 8 nadrzi by ma to vyslo draho.
Odpovedať
@soki preto som pisal aj obycajnu ciernu na plast 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@soki skôr ako natieranie by som išiel do kúpy čierneho IBC kontajnera. Ak už máš biely tak je potom sierny igelit presne na to vyrobený: https://www.vodafree.sk/ochanny-obal-... 1) https://www.fruugo.sk/farby-vonkajsia... 2)
Odpovedať
@jakub_takac je to naozaj taky rozdiel vo vnutri v tej vode, ked je cierny a ked biely? Lebo kupil som 8 kontajnerov na zavlazovanie a cierne boli podstatne drahsie, tak som zobral iba biele. Aj ta plachta je pekne draha 🙂 V ciernom kontajneri, resp. po obaleni do ciernej folie, nie je v nom prilis horuca voda?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@soki Ja som mal klasický biely niekoľko rokov a potom tie isté len zakryté na to určenou plachtou a moje postrehy sú nasledovné: 1. Keď boli nezakryté, tak na stenách celkom dosť rástli riasy až to boli celé pláty a na jeseň bolo treba nádrž z vnútra vystriekať a nechať odtiecť. V lete a na jeseň už chytala voda nádych dozelena a na vrchu tzv. žabinec. 2. Po použití plachty problémy pod bodom 1. neboli žiadne. 3. Keď boli zakryté, tak voda mala síce vyššiu teplotu ako bez, ale nebola tak horúca, že by som nemohol polievať. Je to aj výhoda ak plníte zo stuhne, že sa voda skôr zohreje. Moja nádrž ale je v polotieni. 4. Predmetná plachta ale moc nevydržala a bola kupovaná z Číny. Po 1-3 rokoch je háklivá na roztrhnutie, čo sa môže stať aj silnejším vetrom a to som ju na zimu schovával. Celkovo vydržala tak 3 roky.
Odpovedať
@aivenhov Výrazne lacnejšie je omotať to čiernou stretch foliou.
Odpovedať
@aivenhov Ja mám na záhrade 2ks už 6rok a keď naplním klasickou studničnou vodou tak pridám proti riasám za "frťana" do vody prípravok čo sa dáva do bazénov... Teraz Ti ale nenapíšem aký...Odporučil mi to kamarát... Ale aj ja som mal taký prípad že som mal "žaburinec" ale teraz je to ok a mám biele IBC nádrže na slnku... Môžem Ti napísať že sa mi riasy netvoria odvtedy ako dávam "zápražku" do vody ako napúšťam vodu do IBC nádrží...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?