@milos35 ok, to uz je naozaj aj na 2stupnovu frezu, len tato ma podla mna mensi motor. Ja mam cca 100m2 a kupil som ariens path pro 208 (spratnost, vaha), ta je len jednostupnova, ale ma 208ccm, tento hecht ma dva stupne a 163ccm motor.
@milos35 "mam" tu s pasmi, funguje, lieta to v extremne idealnom prioade tak daleko ako pisu, ale samozrejme to je max, grca to zakonite aj ovela blizsie. Ak mas odhrnat cestu, chodnik ok, ak plochu je problem lebo ak ti to nakyda na nejake miesto tak je to ubite a dalej sa to uz tazko odhrna, ak je mokry sneh jento skoro nemozne a vznikne ti tam kopec. Verzia s koliekami bude asi na stake soft odrnanie, aj tie pasy smykaju ked je zle...
@majkoj u nás sa stále drží a to odhadzovanie keď napadol... Drina ako blázon. Dá sa pokiaľ máme silu a zdravie, čo nemusí byť vždy... Ja frezu riešim zatiaľ len v teoretickej rovine ale raz sa naštvem a skočím do Mountfieldu. :-D
@jankazb argumenty... no zacalo to pred silvestrom celkom pekne. Romantika. 15cm, ved to je pohoda, lenze potom to zacalo, co den to 10-15cm. Kazdy den. Po tyzdni prestavala sranda, ked chces autom do dvora, kazdy den poobede odhrnaj. Ta kopa na foto ma dnes vysku uz 2.5m. Neviem kedy sa roztopi... Ano je zima a k nej patri sneh... ale toho je trochu moc. Prezijeme v pohode, len ked sa to zacne topit, tak budu zas problemy. Stastie,ze zem nieje zamrznuta hlboko, ze vela vsiakne kedze bolo velmi sucho. Dufam. :-D ale na druhej strane poriadna zima. Uz som zlomil 3 odhrnace, takze kupujem frezu. Na buduci tyzden zas hlasi snezenie... :-D :-D :-D
@milos35 viem si predstaviť. Tiež mame stále ešte haldy snehu plus lavíny co zo striech popadali a metre odhrnania po dvore. Zatiaľ to berieme ako posilku ;-) aj keď pri poslednom snwzeni som 4x za deň odhrnala a stále to nebolo poznať. A do toho prebehol traktor okolo a urobil metrový mantinel.... Na denník Kysucana si vždy spomeniem :-D
@milos35 :-D štamprlu a ten sneh - dohodnuté!
@majkoj no jasné, že nie frézu, ale snehu kopec sa mi žiada! @jankazb, ja som romantická duša, nie technicky založená. :-D
@jankazb Ani sa Ti nečudujem. Ja som síce stromček zlikvidovala dnes, lebo už bol chudák sivej farby, ale čečinu s rolničkami mám ešte stále na okne, aj vo váze spolu s vianočným osvetlením. Stále čakám na ten sneh. Tento rok si vravím, že to nevzdám. :-D Čečinu mám čerstvú, pekne som doplnila, aby sneh mohol prísť.
ked už pozeráš frézu ta si vyber najsilnejšiu aká je v ponuke . tiež som dávnejšie kúpil podobnú frézu v maunfilde celkom fungovala dobre pokial bol sypký sneh ale pri mokrom a nahádzanom snehu to bolo dosť trápenie. Teraz som kúpil frézu partner najsilnejšej rady a to je už šupa tá nemá problém zo žiadnym snehom ani zamrznutým má aj štartér a uzávierku na kolesá to tiež odporúčam pri kúpe frézy