Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:
Dobry den, chcel by som si vedla domu postavit sk… @pouzivatel996 a teraz v čom je problem? či može byť 10 cm od fasady? alebo ,že nie je zakresleny trativod? ........začni ručne kopať a uvidiš ,čo sa skryva v zemi 😄💰️Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:
Dobry den, chcel by som si vedla domu postavit sk… @pouzivatel996 To akože na ten sklad náradia o šírke cca 170cm chceš kopať základy?Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:
Dobry den, chcel by som si vedla domu postavit sk… @pouzivatel996 ak ti ide o nejakú drevenú-plechovú búdu v rozmeroch väčšej latríny, na zopár lopát, rýľov a fúrik, tak ťa žiadny trativod pod tým nemusí trápiť.Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:
>To akože na ten sklad náradia o šírke cca 170cm … @pouzivatel996 máme takýto záhradný domček s DT (šírka 2,1m) a žiaden problém som neregistroval..Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:
>To akože na ten sklad náradia o šírke cca 170cm … @pouzivatel996 a aspoň poriadne pätky by som vykopal (aj keď je to "len" z dreva*) a ignoroval by som názory internetových šarlatánov, že základy netreba.My, keď sme robili plot, dohodli sme sa so susedom, že urobíme aj základy - ak by si to niekto v budúcnosti rozmyslel a chcel plný plot namiesto pletiva. Tak som ten 2x1,5 metra prekopal ručne (30 na šírku) a poctivo vybetónoval základy. Ako som už písal, obvod. stena je z DT20, pod tým hydroizolácia a na tom rovnaká škrídla ako na dome. Všetko zatiaľ (klop klop) bez problémov.. *nedávno tu vyplakával investor, že mu postavili dom na závitových tyčiach - zrejme si nechal poradiť od samozvaného gugu-statika.Kvalitný základ je naopak základom kvalitnej stavby!