Ahojte, vedel by niekto poradiť prečo sa toto deje? Vody ma dosť... Skúšal som aj hnojit (pred troma týždňami) ale žiadna zmena. Skôr sa mi zdá ze sa to stále zhorsuje a tej suchej trávy pribúda... Napadá ma nejaká choroba len potuchy nemám aká.... Ú nás v zahradkarstve tiež nevedia poradiť ale hovorila ze takéto fotky im tam nosia viacerý...
@miso6777 ešte pridávam jednu zaujímavú fotku... Ta dlhšia časť je žltá umiera ale zároveň zospodu ženie nové zelené... Možno to niekomu niečo napovie a bude vedieť poradiť čo to môže byť...
@miso6777 Medzi trávou máš burinu, možno aj tú lipnicu. Ale nerieš to, treba to kosiť a burina, keďže je zvyčajne jednoročná, tak časom bude potlačená trávou (nedá sa napísať, že vyhubená, lebo burinu NIKDY z trávnika nevyhubíš).
To, čo máš na prvej fotke je pekný trávnik. Neviem, čo by si chcel mať. Predpokladám, že ten trávnik nemá viac, ako rok. Ešte si príliš nadšený. Zmier sa s tým, že v domácich podmienkach nádherný zelený golfový trávnik nebudeš mať. To by si sa musel trávniku venovať aspoň niekoľko hodín denne.
@miso6777 Raz je trávnik zelenší, niekedy fľakatý, niekedy suchší. Je to len trávnik, nie výstavný exponát. Nebuď na neho tak prísny s takými vysokými nárokmi. Suché steblá budú v trávniku vždy.
Odkedy máme psa, tak mám z trávnika golfové ihrisko. Mám tam už asi 15 vyhrabaných dier vo veľkosti golfovej jamky. Pri prvých troch som myslel, že ho dorazím, no už som rezignoval. Sem tam tie diery zasypem a dosejem trávu.
Ju totiž baví vyhrabávať larvy tipule, za čom so zase vďačný, lebo tipula dokáže pekne doriadiť trávnik, pozri napr. v tejto téme:
https://www.modrastrecha.sk/forum/zah...
A po pokosení v ničení tipúl mi najnovšie pomáha aj jeden drozd, ktorý ich v nízkom trávniku zbiera.
Tipule si ešte nemal. Či áno?