Príprva na kvapkovú závlahu

Mam na pozemku vyhradenych par miest, kde chce manzelka sadit okrasne kriky, bylnky a podobne rastliny, sice tvrdi, ze ona to bude polievat rucne, lebo ju to bavi, ale napriek tomu by som spolu so zavlazovanim urobil pripravu na kvapkovu zavlahu. Rozmyslal som, ze na tieto miesta dovediem colove hadice, ktore napojim do jedneho samostatneho zavlazovacieho okruhu. Na konci by som ich zaslepil a takto nechal niekde zakopane v zemi - ci je aj lepsi sposob ako ich ukoncit s tym, ze by sa tam dali neskor dopojit kvapkove hadice?
Odpovedať
1
2
ja stale doplnam kvapkovu zavlahu kde potrebujem. spojky a rozvodky a taham hadice.
Odpovedať
@atlaska nemas ziadnu cast rozvodu pre kvapkovu zavlahu niekde v zemi?
Odpovedať
myslim ze ano ze z rozvodnej skrine ide plna hrubsia hadica na jedno miesto a stade sa taha kvapkova hadica. a potiahni to najlepsie do kazdeho rohu, aj do zeleniny, manzelka ti raz podakuje. v takom teple ako bolo minuly rok sla zavlaha aj trikrat denne
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam z rozvodnej skrine colku, na to to redukcia pripravena na kvapkovu... zakopane v zemi, trci iba 15cm nad zemou priprava.... a ako to inak ukoncit? asi nijako :D 4 vetvy normal postrek a dalsia zvlast iba kvapkova... to ti pojde priamo z elektroventilu
Odpovedať
@atlaska som si isty, ze mi raz podakuje, preto sa nenecham odhovorit :)
Odpovedať
@andyfoto trci ti zo zeme normalne colova hadica so zatkou ci ako? Mozno blba otazka, no bol som vcera v jednom obchode so zavlahami a predajca mi tvrdil, ze vymyslam blbosti a nic take nikto nikdy nerobil... a ja tam proste chcem mat len nejaky nenapadny konektor, do ktoreho nacvaknem hadicu ci hadice ked budem chciet :)
Odpovedať
@andyfoto taketo nieco ze by bolo vyvedene na teren: http://www.kdgarden.sk/detail/1503020... Neviem ci toto konkretne je otvorene ci zavrete, pokial sa tam hadica nenapoji. Pripadne tam nasunut kusok zazatkovanej hadice.
Odpovedať
ved normalne ohni tu hadicu a okolo daj plastovu taku akoby utahovacky neviem ako sa tie blbinky volaju. alebo kus drotu a utiahni. alebo kup origos ukoncovanie zavlazovacej hadice.
Odpovedať
Profilova fotka
normal sa da kupit taka zaslepka... v obchode kupis bezne s tymto materialom... na konci iba zasrobujes. Alebo ako pise atlaska, ohni hadicu a drotom stiahni ci to pojde.. no ja mam skusenost ze to casom prepusta... http://www.abczahrada.sk/images/zasle... akykolvek rozmer aky potrebujes... vyved si 1" hadicu nad zem zaslep to tymto.. potom to vies redukciami a spojkami previest na 16mm na kvapkovu alebo ak budes tahat dalej tak staci 20mm a na to su zase spojky Tcka uz na kvapkovu na 16mm... to je legoooo
Odpovedať
@andyfoto nam tieto ukoncenia 6rokov neorepustaju a aj tak manzelka nasadi kvietky a do tyzdna tahaju kvapkove hadice :-D ale je fakt ze ukoncovacka stoji par centov
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pises v mene tvojej zeny? ci ako? :D :D :D ja som robil uz cez 20 zavlah v zahradach a v dobrje polovici prekvapkavali ukoncenia... mozno to slabo dotahuju... ale fakt ze zaslepka stoji 30centov na 16mm tak neni o com a je to istota... tiez neni dobre ak prepusta nonstop 24hod...
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto atlaska je muž - heuréka...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo pred niekolkymi rokmi to bola zrejme este zena, ja som tu na toto forum po dlhom case pred par dnami znova nakukol a ta osoba je totalne zmenena, pred tym som normalne komunikoval, teraz s nou/nim absolutne nie je spolocna rec, pise inak, robi pravopisne chyby - predtym to bol uplne iny clovek.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ??? :-D v podstate je to samonosný preklad... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo to ako vazne? neveriiiiiiim :D :D :D to som pekne mimo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Niečo tekéto by Ti nepomohlo? http://www.gardena.com/sk/press-room/...
Odpovedať
@gashtaan ja mam privedene colove hadice ukoncene zaslepkou. kdekolvek mozem dat Tcko a redukciu na rychlospojku, vratane konca hadice. Osvedcili sa rosne hadice, nie kvapkove, tie z Lidla. Momentalne rosim pod paradajkami, mam rosnu hadicu napojenu rychlospojkou do kotlika na zahradnu hadicu, ale v buducnosti pojdu na jeden okruh vsetky rosne, a napojene na automatiku. Rychlospojky sa daju dat prec, a zaslepit zaslepkou, ak sa vyvod nepouziva, alebo pocas zimy.
Odpovedať
@peto99 ok, tak to ukoncim zaslepkou a vyriesim to nejako potom ked uz budem realne nieco potrebovat kvapkovat... @jamk1 povodne som chcel nieco ako je na tej stranke ta "Vodna zasuvka". Za tie ceny sa to ale moc neoplati, ked chcem asi 5 takychto vyvodov :)
Odpovedať
@gashtaan ziadnu zasuvku netreba, Koncovka alebo Tcko stoji par Eur, na to rychlospojka s redukciou, a srubovacia zaslepka na zimu. 15 m hadice s koncovkami stoji v Lidli 8 Eur.
Odpovedať
@andyfoto nam tie konce drzia, zajtra ti sfotim. a ak by aj kvapkali ,ved to je ulohou tej hadice po kvapkach zavlazovat. Bola som na wecku a furt zena, sorry! @snowy66 je mi luto ze zato ze mam iny nazor na sedacku v priestore a doma priestor kde inak sa sedacka ani neda dat a ty uz so mnou nemozes s kludom komunikovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ulohou kvapkovej to ano ale iba cez cas kedy to nastavis :) nie 24hod... aj take som videl... nemusis kvoli mne fotit :D ja to poznam, odfot gastanovi :D tazko sa to predstavuje s tym drotom :)
Odpovedať
@andyfoto ohne a zatiahne, v hadici nieje voda , ked nieje pustena zavlaha, ked sa spusti cerpadlo ide aj zavlaha a iba vtedy moze z koncovky prepustat voda. on tu colovu koncovku nepotrebuje, ako pisem do tyzdna horucav a vadnutia kvetov , bude tahat hadice na zavlahu, alebo po prvej dovolenke ked nebude mat kto zalievat rucne.
Odpovedať
Ja mam po celom pozemku urobeny "hadicovy" rozvod. Potrubie ide cez elektroventil na rozdelovaci. Po pozemku mam urobene vyvody ukoncene zahradnym ventilom a rychlospojkou. Ked potrebujem tak si tam napojim hadicu ale cim dalej tym viacej si tam nacvaknem kvapkovu zavlahu. Vyhoda je aj to ze ked niesom doma tak si viem naprogramovat kvapkovu zavlahu.
Odpovedať
@jordyl tie rychlospojky nechaj a kvapkovu napoj cez spojky priamo na hadice. Ked budes potrebovat nabrat vodu budu sa hodit.
Odpovedať
@atlaska ved to aj tak robim. kvapkovu zavlahu nacvakavam cez rychlospojku
Odpovedať
@jordyl to stale nacvaknes kvapkovu potom vyberes a das tam hadicu na polievanie? ved das cez obycajne spojky Tcka kvapkove hadice a tie rychlospojky nechaj na klasicku polievaciu hadicu alebo urob vyvod na naplnenie krhly. ked hnojim tak je to super ze mam v kazdom rohu vodu, aj na pripadne umytie ruk.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Mata niekto kvapkovu zavlahu aj na zeleninu? Neviem ci do spravnej temy pisem. Ze ci je to vhodne aj napr. na paradajky, uhorky a pod. Lebo na taky hrach si to viem predstavit, ale ci aj na tie paradajky ked oni potrebuju predsa viacej vody. Ci necham to len dlhsie pustene? Dakujem
Odpovedať
@fosilka áno mame to aj na papriky rajčiny. Kvapkatka sa dajú kúpiť s rozdielnym prietokom...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@andyfoto čau Andy... nevieš aká je max dĺžka kvapkovej závlahy? Tiež si idem robiť závlahu hunter, len mám dilemu či mám kvapku rozdeliť na dva elektroventily alebo to dať na jeden. Počítam že to bude tak 200m kvapky.... ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ferikxixi cau, ak ti to da cerpadlo myslim ze moze byt aj 200m.. len to casovo bude asi zdlhavejsie ako 2x 100 ... ja mam kvapkovu 1 vetvu cca 75m
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?